Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 27 MEI 2009

Prestigieuze titel voor directeur Flame Guard/AFG Group

Frans Vogelzangs Nijmeegs
Ondernemer van het Jaar

Directeur Frans Vogelzangs van Flame Guard/AFG Group is uitgeroepen tot Nijmeegs Ondernemer van het Jaar. Hij ontving de bijbehorende prijs tijdens een speciale avond op dinsdag 26 mei in het Triavium in Nijmegen.

De verkiezing is uitgeschreven door De Ondernemer, de bijlage die dagblad De Gelderlander in samenwerking met de organisatie van de Bedrijven Kontakt Dagen (BKD) Nijmegen uitgeeft.
Na een voorronde bereikten drie ondernemers de finale. Uiteindelijk ging Frans Vogelzangs met de eer strijken. De jury roemde zijn innovatiecapaciteit. "Door zijn innovatieve karakter is Flame Guard/AFG Group crisisproof gebleken'', aldus de jury.

De nominatie had Frans Vogelzangs te danken aan de Fire-Squid, een nieuw product dat Flame Guard/AFG Group op dit moment in de markt introduceert. De Fire-Squid is een portable blusmiddel, gebaseerd op aerosoltechniek. Het succesvolle product 'De Blusbom' gaf uiteindelijk de doorslag in de finaleronde en leverde Frans Vogelzangs de titel op. De Blusbom wordt gebruikt door de brandweer om het overslaan van branden naar andere ruimtes in een gebouw te voorkomen en tijd te winnen om een pand te kunnen doorzoeken.

Vogelzangs is aangenaam verrast met de onderscheiding. "De titel 'Onderneming van het Jaar' is een waardering en een compliment voor het hele bedrijf", aldus Vogelzangs.

AFG Group is een complete dienstverlener in brandpreventie en omvat acht dochterbedrijven, elk met hun specifieke expertise en elk met een sterke positie in de markt. AFG Group biedt een overall-visie en dienstverlening, die geen enkel ander brandbeveiligingsbedrijf in de wereld kan bieden. AFG Group voldoet aan alle veiligheidseisen en beschikt over alle benodigde certificeringen.