Ingezonden persbericht


Agenda Nicis Institute mei / juni 2009

28 mei Den Haag
Nicis Stedendag
Op donderdag 28 mei a.s. organiseert Nicis Institute in samenwerking met de gemeente Den Haag de jaarlijkse Nicis Stedendag. Tijdens de stedendag kunnen de deelnemers onder andere minimasterclasses volgen onder leiding van vooraanstaande wetenschappers zoals Marco Zannoni en het COT over integraal veiligheidsbeleid of David Laws van de Universiteit van Amsterdam over effectief onderhandelen. De Nicis stedendag is bedoeld voor stedelijke bestuurders en professionals. Aanmelden is alleen mogelijk op persoonlijke uitnodiging.

11 en 25 juni Den Haag
Masterclass 'Een slimme stad is een lerende stad'
Duur twee dagen: 11 en 25 juni 2009 of 20 november en 4 december 2009 Waarom mislukt beleid zo vaak? De kennis om gedegen beleid te maken is beschikbaar maar wordt slecht benut. Tijdens deze masterclass leren Gerard Schouw en Klaartje Peters op welke wijze binnen de gemeente succesvol kennismanagement kan worden georganiseerd. Hiernaast biedt deze masterclass handreikingen waardoor de effectiviteit en efficiency van het stedelijk beleid wordt vergroot. De eerste dag staat in het teken van kennisoverdracht, de tweede dag staat de aanpak van effectief kennismanagement in de eigen organisatie centraal. Deelnemers maken een kennisscan van hun eigen organisatie en krijgen inzicht in de eventuele tekortkomingen.

5 en 26 juni Den Haag
Masterclass 'Organiserend vermogen'
Duur: twee dagen: 5 en 26 juni 2009 of 5 en 26 oktober 2009 Kerndocent: prof. dr. Gabriel van den Brink
De plannen voor de wijken liggen klaar. 'Nu alleen nog maar uitvoeren'. Dat klinkt eenvoudig maar blijkt in de praktijk toch niet zo makkelijk. Het lukt partijen in wijken vaak onvoldoende om plannen om te zetten in een concrete en goed renderende uitvoering. In deze masterclass staat het organiserend vermogen centraal. Op welke wijze kan organiserend vermogen worden ingezet om tot een succesvolle uitvoering van het wijkplan te komen? Een mix van een gedreven geoliede aanpak die er toe leidt dat projectpartners enthousiast participeren en projectdoelstellingen worden gehaald.

Vanaf 15 juni Den Haag
Masterclass 'Effective Negotiations'
Kerndocent: Dr. David Laws
Duur drie dagen: 15 & 16 juni en 2 juli 2009
Stedelijke professionals hebben te maken met een steeds complexer wordende omgeving. Om resultaten te bereiken zullen beleidsmakers moeten samenwerken over de grenzen van organisaties en persoonlijke belangen heen. Deze driedaagse masterclass is ontwikkeld voor de stedelijke professional die werkt in complexe omgevingen. Het biedt de deelnemer enerzijds analytische vaardigheden, anderzijds praktische vaardigheden waardoor hij in staat wordt gesteld effectief en legitiem te handelen. De masterclass wordt in het Engels gegeven en is opgebouwd uit verschillende werkvormen als simulaties en rollenspelen.



Ingezonden persbericht