Gemeente Sneek


aanzienlijk bedrag voor het theater

C&A schenkt Sneek aanzienlijk bedrag voor het theater

Grootwinkelbedrijf C&A heeft Sneek een aanzienlijk bedrag geschonken voor het nieuw te bouwen theater in de stad. Met deze gift onderstreept het bedrijf de innige band die het nog altijd heeft met deze stad. In 2011 is het immers precies 150 jaar geleden dat Clemens en August Brenninkmeijer aan de Oosterdijk in Sneek hun eerste winkel van het inmiddels internationale kledingconcern openden.

De uit het Duitse Mettingen stammende broers waren van 1841 rondreizende 'lapkepoepen' (marskramers) die zich in Sneek hadden gevestigd. Toen zij hun winkel in 1861 begonnen was Sneek daarvoor de meest aangewezen plaats, omdat zij in de stad en de wijde omgeving inmiddels een grote klantenkring hadden opgebouwd. Naast het runnen van de winkel gingen de broers in die beginperiode overigens nog steeds enkele dagen per week met hun handel op pad.

"De geschiedenis maakt dat Sneek en C&A altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zullen blijven. We zijn dan ook zeer verheugd dat het concern doormiddel van deze schenking voor ons nieuwe theater het belang van deze bijzonder historische band nog eens onderstreept", aldus wethouder Hans van den Broek.

Als blijk van dank en waardering voor deze gift zal aan de foyer of de zaal van het nieuwe theater de naam van C&A worden verbonden. Het bedrijf en het gemeentebestuur zijn overeengekomen dat dit voorlopig voor een periode van 10 jaar zal zijn.

C&A schenkt Sneek aanzienlijk bedrag voor theater Op de foto (van links naar rechts):
Voor: Burgemeester drs. A.A.M. Brok en de heer P. Brust, algemeen directeur van C&A Nederland
Achter: Wethouder B.J. van den Broek en mevrouw B.G. Salverda, hoofd van de afdeling Onderwijs Welzijn Sport en Cultuur

Foto: Simon Bleeker