Gemeente Bergambacht


Goedgekeurde Jaarrekening 2008

---

Bergambacht, 28 mei 2009

De gemeente Bergambacht heeft de jaarrekening 2008 afgesloten met een beperkt positief saldo. Als afronding van de jaarrekening 2008 heeft de accountant van de gemeente de totstandkoming van de jaarrekening en de jaarrekening zelf uitgebreid doorgelicht. Hierbij is in hoofdzaak gekeken naar de getrouwheid (de cijfers) en de rechtmatigheid (de processen). Over beide onderdelen heeft de gemeente Bergambacht een positief oordeel gekregen.

De accountant heeft ook dit jaar weer aangegeven dat de gemeente Bergambacht in control is. Dat betekent dat binnen de organisatie voldoende waarborgen zijn aangebracht die ervoor zorgen dat gemeenschapsgelden rechtmatig zijn besteed.

De jaarrekening geeft een positief saldo van 10.809,-. Dit is exclusief de budgetten die zijn doorgeschoven naar de begroting van 2009. Dit omdat de werkzaamheden wel zijn gestart maar nog niet volledig zijn uitgevoerd in 2008. Over de voortgang van die werkzaamheden wordt de raad in juni 2009, met het aanbieden van de kadernota, geïnformeerd.

Het college van B&W gaf tijdens de raadsvergadering van 26 mei een toelichting op de bereikte resultaten en op de vragen van de raadsfracties. Vastgesteld is dat in 2008 bijna alle voorgenomen plannen (financieel) zijn uitgevoerd en dat dus al het beschikbare geld is benut.

Een aantal door de raad aangedragen suggesties voor verbetering van de leesbaarheid van de jaarrekening wordt verwerkt in de jaarrekening 2009.

Het college van B&W benadrukte, op vragen vanuit de raad, nogmaals dat ondanks de discussie over de bestuurlijke toekomst van de Krimpenerwaard, de gemeente Bergambacht ook de komende jaren voortvarend doorgaat met de uitvoering van de vastgelegde visie en de op stapel staande plannen.

Bekijkt u hier de jaarrekening: jaarrekening 2008 download

/////////////