Politie Hollands Midden

Politieberichten Hollands-Midden 29 mei 2009

Bodegraven-Reeuwijk fietsenkijkdag De politie van Bodegraven-Reeuwijk houdt op vrijdag 19 juni 2009 een fietsenkijkdag. Van 13.00 tot 21.00 uur kan men terecht aan het politiebureau in Bodegraven aan de Stationsplein 5 om te kijken of hun gestolen/verloren fiets daar staat gestald. Op deze locatie staan alle aangetroffen fietsen uit het werkgebied van het team Bodegraven-Reeuwijk, waaronder ook Driebruggen, Reeuwijk-Brug Reeuwijk-Dorp en Waarder valt. Personen die net buiten het gebied hun fiets zijn kwijtgeraakt kunnen ook komen kijken. Het is belangrijk dat men kan aantonen dat er aangifte is gedaan van vermissing/diefstal, waarbij aangevers geen framenummers wisten te noemen. De politie vraagt de aangiftes mee te nemen. Het is niet mogelijk om de fietsen die dag te kopen.

Gouda Poging beroving Donderdag 28 mei vond rond 11.30 uur een poging beroving plaats op de Krugerlaan. Een 49 jarige vrouw reed met haar scootmobiel bij het zogenoemde hertenkamp toen zij door twee jongens op een scooter werd ingehaald. De scooter stopte voor de scootmobiel en de bijrijder probeerde een greep te doen naar haar handtas die voor op de scootmobiel lag. In een reflex sloeg de vrouw naar de bijrijder waarna de scooter met de twee weer wegreed richting de dijk. De tas kon niet worden weggenomen omdat deze met het hengsel om het stuur van de scootmobiel vastzat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. De bestuurder droeg een zwart jack en zwarte helm. De bijrijder droeg een witte helm en een lichtkleurige jas. Getuigen kunnen bellen via 0900 - 8844.

Leiden Aanhouding wegens heling De politie heeft op vrijdag 29 mei om 13.50 uur een 18-jarige man uit Leiden aangehouden voor heling. De eigenaar zag hem met zijn brommer, die een week eerder gestolen was, bij het voetbalveld aan de Voorschoterweg. Hij waarschuwde de politie die de man kon aanhouden bij de Churchilllaan. Hij verklaarde de brommer te hebben gevonden.