Vitol Group opent tweede fase van Euro Tank Terminal in Rotterdam

29/05/2009 17:43

GCI Holland PR

Uitbreiding bij Vitol Tank Terminals International zorgt voor toename in terminalcapaciteit bij wereldwijde handelsorganisatie voor olie.

Rotterdam, 29 mei 2009 - Op donderdag 28 mei is in Rotterdam de tweede Euro Tank Terminal, onderdeel van Vitol Group, officieel geopend. De uitbreiding is binnen budget en op tijd gerealiseerd.

Er zijn acht nieuwe tanks gebouwd voor de opslag van diesel en stookolie. De opslagcapaciteit neemt hierdoor toe met 356.000 m3, bovenop de huidige 286.000 m3.

De volgende uitbreidingsfase in de Rotterdamse haven staat ook al in de startblokken en zorgt voor een extra opslagruimte van 465.000 m3. Hiermee komt de totale capaciteit op meer dan een 1 miljoen kuub; de verwachting is dat deze uitbreiding in 2011 wordt afgerond.

Tijdens de opening zei Rob Nijst, CEO van Vitol Tank Terminals International BV (VTTI): "Vandaag is een enorm belangrijke dag voor ons allemaal. Niet alleen voor Euro Tank Terminal Rotterdam maar voor iedereen van VTTI en de Vitol Group. Met het hele team hebben we een terminal van wereldklasse neergezet op een strategisch belangrijke locatie. In totaal heeft Vitol nu een wereldwijde opslagcapaciteit van 4 miljoen kubieke meter op verschillende strategische locaties. VTTI wordt een steeds belangrijkere speler in de wereld van terminals en de uitbreiding in Rotterdam speelt hierin een grote rol."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.vitol.com