Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Beverwijk, 28 mei 2009

Eerste 'drive-in' BuitenBazaar in Nederland van start

Iedere vrijdagavond Vrijmarkt in Beverwijk

Vrijdagavond 29 mei start De Bazaar in Beverwijk met haar nieuwste attractie: De'drive-in' BuitenBazaar. Elke vrijdagavond vanaf 19.00 tot 23.00 uur kan iedereen vanuit zijn kofferbak, aanhangwagen, bakfiets of zelf ingerichte kraam op straat zijn spullen verkopen. Een ouderwetse openluchtmarkt waar je kunt struinen naar leuke koopjes, afdingen als je iets van je gading gevonden hebt, of gewoon je 'rommel' van de zolder of schuur van de hand kunt doen.

De avondmarkt vindt plaats in de open lucht, op het buitenterrein van De Bazaar. De kosten van de straatplek van 9 x 3 meter bedragen E15,00. Plaatsbewijzen zijn te koop bij het Markkantoor. Vanaf 16.30 uur kan de straatplek worden ingericht. Gebruikers mogen hun eigen kraam, tafel, kleed of versiering meenemen.

Het wordt weer een echte ouderwetse markt zoals De Bazaar ooit is begonnen. De aantrekkingskracht van een straatmarkt is nog steeds zeer groot. Het spel van loven en bieden op straat blijft dus niet alleen beperkt tot Koninginnedag maar kan nu het hele jaar door op de 'drive-in' BuitenBazaar. Voor vijftien euro krijgt de handelaar een grondplaats en kan hij aan de slag. Alles mag verkocht worden, zowel oud als nieuw.

De toegangsprijs tot de BuitenBazaar is E 2 en parkeren kost E3.

De Bazaar
De Bazaar in Beverwijk is de grootste overdekte markt van Europa. Sinds de oprichting in 1980 hebben meer dan 60 miljoen bezoekers de Oosterse Markt, de 'Zwarte' Markt en de Grand Bazaar bezocht en is De Bazaar uitgegroeid tot de grootste toeristische attractie van Nederland.

Voor informatie over De BuitenBazaar: http://www.debazaar.nl


---

Noot voor de redactie (