Gemeente Tilburg

Nummer
2009220BW
Datum
29 mei 2009

Oplossing voor probleem Thebe-beweeggroepen
De Twern en Fysio Sport & Therapie Midden-Brabant nemen taken over

Gemeente Tilburg heeft een oplossing gevonden voor het probleem met de Thebebeweeggroepen. Organisaties De Twern en Fysio Sport & Therapie Midden-Brabant nemen ieder een deel van de in totaal 24 groepen over. Een eenmalige bijdrage van Thebe en het jaarlijkse subsidiegeld van de gemeente zorgen ervoor dat de beweegactiviteiten voor ouderen door kunnen gaan. Sportwethouder Jan Hamming: "Samen met vertegenwoordigers van de beweeggroepen en de verschillende instellingen is intensief contact geweest om tot een goede oplossing te komen. Ik ben dan ook blij met dit resultaat want bewegen is ook voor deze groepen erg belangrijk".
Kosten
Voor komend seizoen (2009/2010) kan de overname door De Twern en Fysio Sport & Therapie Midden-Brabant zonder extra kosten verlopen. Dit komt omdat Thebe bereid is een eenmalige bijdrage van ¤ 40.000,- te verstrekken. Daarnaast wordt de jaarlijkse subsidie van ¤ 10.000,- van gemeente Tilburg aan Thebe gebruikt om de activiteitskosten te dekken. Het komend jaar wordt gebruikt om een reële en maatschappelijk aanvaardbare kostprijs voor de beweegactiviteiten te bepalen.
Aanleiding
Begin 2009 gaf Thebe haar leden aan dat de beweegcursussen niet meer kostendekkend aangeboden konden worden. De boodschap om per september 2009 te stoppen leidde tot veel opschudding onder de cliënten. Vertegenwoordigers van de beweeggroepen namen daarom contact op met gemeente Tilburg. De gemeente Tilburg trok zich het lot van de in totaal 458 cliënten (24 groepen) aan.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.