Gemeente Winschoten


Parachutisten landen in het Stadspark van Winschoten

Klik met uw linkermuisknop op dit plaatje en u opent de grote (leesbare) versie.

Zondag 31 mei is het weer zover, dan vindt in Winschoten dé Dag van het Park plaats. Als openingshandeling landen in het stadspark in Winschoten rond 13.30 uur zes parachutisten. Een heel spektakel én dat is nog maar het begin. De Dag van het Park begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Op zondag 31 mei is het Stadspark inclusief het Rosarium omgebouwd tot één groot speel-, spel, kijk- en doepark. Voor jong en oud vinden er tal van activiteiten plaats: er worden clinics gegeven in nordic walking, hockey, tennis en golf, je kunt een survival route doen, er kan worden gekanood op de grote vijver en er zijn tal van demonstaties waar naar kan worden gekeken, maar waar u ook aan kunt deelnemen. Kinderen kunnen worden geschminkt, ze kunnen schilderen of zelf ranja `melken' uit een levensgrote ranjakoe. Ook is er de gelegenheid voor kinderen om te fietscrossen, mochten ze dat willen doen dan is een lange broek + T-shirt met lange mouwen verplicht! Er is muziek, eten; noem maar op!

Om geen activiteit te missen, is er een speurtocht uitgezet. Deze speurtocht leidt langs alle verenigingen en activiteiten. Start van de speurtocht is bij het Rozenpaviljoen in het Rosarium te Winschoten. Nieuwsgierig? Kom dan op zondag 31 mei naar het Rosarium en Stadspark in Winschoten! En oordeel zelf!

De Dag van het Park is een initiatief van de ANWB met als doel inwoners naar het groen in hun leefomgeving te laten komen. De gemeente Winschoten organiseert deze dag in samenwerking met diverse verenigingen uit Winschoten en omgeving. Bezoekers van de Dag van het Park krijgen tijdens deze dag een tas uitgereikt met informatie over de deelnemende verenigingen. Als men tijdens de Dag van het Park een leuke activiteit ziet of aan een activiteit heeft meegedaan, kan men de flyers thuis nog eens rustig doornemen en lezen wie de activiteit aanbiedt. Wie weet wordt er zo een nieuwe hobby geboren...
* Dag van het park.pdf (1.7 MB)