Gemeente Venray


19 mei 2009

Vijfde Dag van het Odapark

Zondag 31 mei is de Dag van het Odapark. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er leuke, spannende en interessante (gratis) activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

De Dag van het Park is een initiatief van de ANWB. Voor inmiddels de vijfde keer organiseert de gemeente Venray deze dag in het Odapark.

Themapleinen

De activiteiten zijn verspreid over drie themapleinen. De thema's zijn: Natuur & Avontuur, Actie en Informatie. De bezoekers kunnen streekgerechten proeven, bloemstukken maken onder begeleiding en krijgen verschillende demonstraties van onder andere een valkenier met valken en uilen. Kinderen kunnen bomen klimmen onder deskundige begeleiding, schatgraven en zandkastelen bouwen in het stuifzand. Verder is er een echte schaapskudde en zijn er verschillende informatiestands. Klik hier voor alle activiteiten.

Spring in het park

De vele vrijwilligers organiseren speciaal voor de Dag van het Odapark verschillende activiteiten rondom het thema van dit jaar `spring in het park'. Het thema is tweeledig. De Engelse vertaling van spring is voorjaar. Juist in het voorjaar worden parken veel gebruikt om anderen te ontmoeten, te genieten van het groen en een mooie wandeling te maken. Ook staat `spring in het park' voor lekker actief zijn in de buitenlucht.