Gemeente Tilburg

Persbericht
28 mei 2009

Presentatie ´appelgedicht´ in Moerenburg

Bijzonder gedicht van Nick J. Swarth onderdeel van StreekOntmoetStad-festival

Op Rioolgemaal Moerenburg wordt zondag 31 mei tijdens het StreekOntmoetStad-festival het gedicht `Dagelijks maal' van Nick J. Swarth en Sander Neijnens uitgevoerd in letters die bestaan uit appels. Het gedicht dat uitgevoerd wordt met het streekproduct Jonagold-appels is vanaf 14.00 uur te bekijken en zal nog enige tijd blijven liggen.

Bijzonder appelgedicht

Het bijzondere ´appelgedicht´ is een onderdeel van het KORT-project Plekgedichten, een idee van dichter en performer Nick J. Swarth en grafisch vormgever en typograaf Sander Neijnens. Een plekgedicht is een tekst in de openbare ruimte, die zowel qua inhoud als vorm toegespitst is op de betreffende locatie.
KORT, Kunst in de openbare ruimte van Tilburg, organiseert t/m september een gevarieerd kunst- en cultuurprogramma in Moerenburg. Op het terrein van Rioolgemaal Moerenburg vertonen kunstenaars en ontwerpers hun kunsten onder het thema Eetbaar Landschap. Eetbaar Landschap in Moerenburg aan de Hoevense Kanaaldijk 38 in Tilburg is elke zondagmiddag open tot 18.00 uur. Het volledige programma van Eetbaar Landschap is te vinden op www.tilburg.nl/kort.

StreekOntmoetStad-festival

Het StreekOntmoetStad vindt plaats in Landschapspark Moerenburg. De insteek is Tilburgers op een speelse manier te laten kennismaken met het prachtige buitengebied rondom de stad. Het evenement vindt plaats in het weiland schuin tegenover café Zomerlust aan de Oisterwijksebaan
. Er is (h)eerlijk eten, muziek en theater. Voor de organisatie tekenen stichting Streekfestival het Groene Woud en de gemeente Tilburg.
Voor het volledige programma:www.streekontmoetstad.nl.
---