Provincie Antwerpen

Zondag 31 mei 2009 feestelijke opening Provinciaal Groendomein Pulhof in Wijnegem
zondag 31 mei / officiële opening 12.30 uur - publieksopening 14 uur / Wijnegem

Zondag 31 mei vanaf 14 uur opent de provincie Antwerpen het Pulhof een nieuw groendomein in Wijnegem.
Op de dag van het park gaan voor de eerste maal de poorten open van het Provinciaal Groendomein Pulhof voor alle nieuwsgierige groenliefhebbers. Voor deze dag is het park omgetoverd tot één groot feest dat je op een kasteeldomein kan verwachten.
Het prachtige kasteel, de idyllische vijver en oude moestuin, maken van dit nieuwe groendomein een pareltje om te bezoeken.

De pers wordt van harte uitgenodigd op de officiële opening om 12.30 uur. Gedeputeerde Jos Geuens en burgemeester Leo Carpentier geven een woordje uitleg bij dit historische moment.

PROGRAMMA DAG VAN HET PARK

We verwelkomen je met vlaggen die wapperen in de bomen. Deze werden door kinderen van scholen uit de buurt van het park, beschilderd met wapenschilden.

Kom door de poort binnen en wandel een oude kermis tegemoet waar je kan zwieren op een zweefmolen en kan je je meten in verschillende volksspelen, er staat een snoepkraam met snoepjes die onze grootmoeders aten, er speelt een passend muziekje van op de kiosk,...

Naast het prachtige kasteel staat er een nostalgische markt met groenten die lang geleden op het menu stonden, kuisproducten die we niet langer in de supermarkt vinden, een smid die prachtige kunstwerken maakt en een tent die je meeneemt naar de middeleeuwen.

Rond de moestuin staan kramen waarin je oude ambachten kan ontdekken: zeisharen, bezems maken, appelpersen, een imker,... In de moestuin kan je in kleine groepjes een rondleiding volgen. Zo kom je te weten waar erwtjes vandaan komen, hoe het komt dat een bloemkool zo mooi wit ziet en kan je proeven van een rammenas.

Aan een feestelijk gedekte tafel laten we je kennis maken met de bewoners van het Pulhof. Wonen er ook dieren die 's nachts wakker zijn? Ken je het kleinste en het grootste dier dat er woont? Ben je er zelf al één tegengekomen?

Op een kleine tentoonstelling maak je kennis met de geschiedenis van het groendomein Pulhof en haar bewoners. Op de mooiste dag van hun leven kwamen vele inwoners van Wijnegem naar het Pulhof om er trouwfoto's te laten maken. We doen een oproep aan iedereen die zo een trouwfoto op de kast heeft staan. Breng zondag een foto (kopie) mee en we stellen ze allemaal tentoon in de infotent aan de inkom van het park!

Wie na de kermisdrukte van de Dag van het Park in het Landgoed Pulhof nood heeft aan een rustpunt, kan om 19 uur gratis genieten van een poëtische en intieme voorstelling "de liefde, misschien" op het terras achter de kasteelvilla. Deze pareltjes van liefde zijn een aanrader voor de fijnproever. Lieve De Meyer vertelt en zingt en Guido Dornheim begeleidt de Portugese, Franse, Engelse en Nederlandse liefdesliederen met een hoog jazz en bossanova gehalte op gitaar. Een voorstelling door vzw Arto die vooral de volwassenen erg zal bekoren.

Praktische info

wanneer:

zondag 31 mei

officiële opening voor genodigden en pers om 12.30 uur

opening voor publiek van 14 tot 20 uur

waar:

Provinciale groendomeinen regio Antwerpen
Groendomein Pulhof, 's Gravenwezelsteenweg 59, 2110 Wijnegem

programma:

van 14 tot 19 uur allerhande feestelijke activiteiten voor jong en oud

van 19 tot 20 uur optreden

kostprijs:

gratis

info:

tel. 03 360.52.00
ann.moorkens@groenantwerpen.provant.be

http://www.groendomeinpulhof.be