NPS/VARA/VPRO

Mark Rutte en de vrijheid van meningsuiting

zondag 31 mei 2009 12:00 Ned 2
maandag 1 juni 2009 10:30 Ned 2 (Herhaling)

In Buitenhof. Een gesprek met VVD leider Mark Rutte. Hij veroorzaakte ophef door te zeggen dat ontkenning van de Holocaust niet langer strafbaar moet zijn. En hoe komen Nederlandse ondernemers de recessie door? Een debat met Priva directeur Meiny Prins, Marlies van Wijhe, directeur Van Wijhe Verf B.V., oud-bankier en econoom Fred von Dewall en Mirjam van Praag, hoogleraar ondernemerschap aan de UvA. > Mark Rutte

In Buitenhof blikt de politiek leider van de VVD Mark Rutte terug op het rumoer binnen en buiten zijn partij over het niet meer strafbaar stellen van de ontkenning van de Holocaust.

> Ondernemen in crisistijd

Je bent een succesvol ondernemer en de trotse eigenaar van een groot en florerend bedrijf. En toen kwam de recessie. Die slaat zo hard toe dat ook jij moet zoeken naar een nieuwe koers. Je hebt een strategie nodig om te overleven. Voor welke keuzes sta je, waarop kan nog worden bezuinigd of moet er toch personeel worden ontslagen? Waarom doen banken juist in barre tijden moeilijk over kredietverlening en welke steun komt er van de overheid? In Buitenhof een debat over hoe ondernemers in Nederland nu het hoofd boven water houden. Met Meiny Prins, directeur van Priva en zakenvrouw van het jaar, en Marlies van Wijhe, directeur van Van Wijhe Verf B.V. En verder met oud-bankier en econoom Fred von Dewall en Mirjam van Praag, hoogleraar ondernemerschap aan de UvA.

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

Buitenhof, het politieke praatprogramma van de VARA, VPRO en NPS. Live vanuit studio De Plantage, interviews, discussies en debatten. Afwisselend met Rob Trip, Clairy Polak en Peter van Ingen.