Politie Midden- en West Brabant


Politieberichten district

Oosterhout NB, 31-05-2009

Politie houdt twee stappers aan in het uitgaansgebied van Oosterhout

OOSTERHOUT - De politie die belast was met het houden van toezicht in het centrumgebied van Oosterhout heeft vanmorgen twee arrestaties verricht. Een 51-jarige Oosterhouter die de deur gewezen was van een horecagelegenheid in de Klappeijstraat bleef zich voor de deur vervelend gedragen. Hij voldeed niet aan diverse vorderingen die de politie hem gaf. Een 26-jarige Dongenaar die eveneens een horecazaak moest verlaten vond het nodig een beveiligingsmedewerker woordelijk met de dood te bedreigen. Beide mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Dronken man vernielt deur en telefoon

DRIMMELEN - De politie heeft vanmorgen op de Nieuwe jachthaven een 34-jarige man, woonplaats onbekend aangehouden voor vernieling. Een medewerkster van een horecagelegenheid meldde dat de man zich in de zaak vervelend had gedragen. Naast het lastig vallen van klanten had hij een binnendeur en een huistelefoon vernield. Ze deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in. Buiten de zaak trof de politie om de hoek de verdachte liggend op de grond aan. Hij verkeerde in ernstige mate onder invloed van alcohol. De man is overgebracht en ter ontnuchtering ingesloten.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft vanmorgen even na 01.30 uur op de Rijksweg de A59 een dronken 48-jarige automobilist uit Waalwijk van de weg gehaald. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto slingerend over het wegdek rijden. Tijdens het eerste contact met hem bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 640 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt minderjarige met honkbalknuppel aan

RIJEN - Agenten hebben vanmorgen tegen 01.00 uur in de Nassaulaan een 16-jarige jongen uit Rijen aangehouden. Surveillerende agenten stelden bij de Nassaulaan een onderzoek in na een ontvangen melding dat er glasgerinkel in de omgeving gehoord was. De politie trof een groepje jongeren aan. Eén van hen maakte zich bij het zien van de politie uit de voeten. Agenten zagen dat hij iets achter een geparkeerde auto gooide. Dit bleek een honkbalknuppel te zijn. De jongen mocht mee naar het bureau voor verboden wapenbezit.

Politie arresteert man voor aanranding

DRIMMELEN - De politie heeft gistermiddag in de haven van Drimmelen een 46-jarige inwoner uit Drimmelen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 19-jarige vrouw uit Brielle te hebben aangerand. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

Een getuige meldde gistermiddag dat het slachtoffer op een boot in de Biesbosch betast was door de verdachte nadat ze vermoedelijk onwel geworden was door mogelijke inname van GHB. De vrouw is voor onderzoek vervoerd naar een ziekenhuis in Breda waar bloed van haar is
afgenomen. Het slachtoffer voer samen met kennissen op een boot in de Biesbosch. Daar troffen ze een andere boot waarop onder andere de verdachte zat. De passagiers van beide boten dronken gezamenlijk iets waarop de 19-jarige vrouw vermoedelijk onwel werd. Op dat moment betaste de verdachte de vrouw onzedelijk. Kort daarop vertrok de boot met daarop de verdachte. Het lukten agenten van Het Korps Landelijke Politiedienst de boot op het Hollands Diep te traceren. In de haven van Drimmelen werd de man aangehouden.


Laatst gewijzigd 31-05-2009 11:47 | © Regio Midden en West Brabant |