Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 19 mei 2009


1e Pinksterdag is 'Dag van het Park' in geheel vernieuwde Rekerhout

Op zondag 31 mei a.s. is de landelijke 'Dag van het Park'. In de Rekerhout in Alkmaar-Noord wordt dit uitgebreid gevierd op deze 1e Pinksterdag met tal van activiteiten voor jong en oud. Het thema is 'Spring in het Park' en de feestelijkheden zijn van 12.00 tot 16.00 uur. De middag staat in het teken van de feestelijke afsluiting van het geheel vernieuwde park.

Metamorfose
Het park heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Zo heeft het allerlei natuurvriendelijke oevers gekregen, evenals een nieuwe waterloop, nieuw meubilair, een podium en een prachtige speelplaats. Daarnaast is de kruidentuin vlakbij de kinderboerderij weer in oude glorie hersteld. Het park voldoet nu weer helemaal aan de eisen van deze tijd. De Rekerhout is hiermee nog veiliger en overzichtelijker geworden. Bovendien valt er voor iedereen nog meer te genieten en te beleven.

Activiteiten
Tijdens de Dag van het Park kunnen bezoekers op het noordveld van de Rekerhout genieten van muzikale optredens op het nieuwe podium. Daarnaast wordt de sfeer in het park opgeluisterd door een brassband. Er zijn sportclinics, evenals een wandelroute langs alle vernieuwingen in het park. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven bij de speelheuvel. De kruidentuin is open, waar vrijwilligers rondlopen om bezoekers rond te leiden. Tot slot kunnen bezoekers deze middag kennismaken met organisaties en groepen die actief zijn in het park en de wijk, zoals de 'Vrijwillige Beheergroep Kruidentuin' en de wilgenknotgroep 'Natuurwerkdagen'. Meer informatie is te vinden op www.dagvanhetpark.nl.

Meer informatie:
Gemeente Alkmaar, afdeling Communicatie, (072) 548 9555.
-----------------------