KNHS


Dutch Youngster Festival Wierden opgenomen in FEI Nations Cup 29 april 2009
dutch youngster festival wierden

Van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 juni organiseert Manege Vossenbos in Wierden het Dutch Youngster Festival DYF. Na vorig jaar het tienjarig jubileum gevierd te hebben, is het bestuur bijzonder verheugd dat de 11e editie is opgenomen in de FEI Nations Cup. Twee landenwedstrijden springen van DYF zijn opgenomen in een nieuwe FEI Serie Nations Cup voor Ponies en Junioren.

Wierden maakt het rijtje van Moorsele, Fontainebleu en Aach compleet voor de FEI Nations Cup. De serie voor Ponyruiters bestaat uit 6 wedstrijden, waarvan Wierden er één is. De serie voor Junioren bestaat uit 8 wedstrijden en ook bij deze serie is de landenwedstrijd van DYF opgenomen.
Op de mooie terreinen in Wierden worden tijdens DYF maar liefst 20 verschillende springrubrieken verreden. Het deelnemersveld bestaat uit ponyruiters van 12 tot 16 jaar, Junioren van 16 tot 18 jaar en Young Riders van 18 tot 21 jaar uit Europa en dit jaar zelfs uit Zuid Afrika. Er wordt tijdens DYF hard gestreden om titels en een enorme prijzenpot. Het Dutch Youngster Festival in Wierden is één van de laatste momenten waar de ruiters en amazones zich kunnen selecteren voor het EK, dat dit jaar ook in Nederland plaatsvindt.

De eerste dag, woensdag 3 juni staat in teken van de inlooprondes voor Junioren 1.30m.
Op donderdag begint de strijd onder de deelnemers met verschillende Pony-, Junioren- en Young-Rider proeven. Dit loopt door t/m vrijdag wanneer ook de landenwedstrijden verreden worden. De zaterdag wordt afgesloten met de Grote Prijs voor de Ponies, Junioren en voor de Young Riders.
Door de strijd van de deelnemers om geselecteerd te worden voor het EK, is er garantie voor spannende wedstrijden en mooie sport. Toegang is gratis.