Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Wereldtulpen uit Rotterdam versieren school in Kralingen

Op basisschool de Bavokring en peuterspeelzaal Willem Ruys in Kralingen is woensdag 27 mei j.l. het educatief-kunstzinnig project Wereldtulpen uit Rotterdam feestelijk afgesloten. Door wethouder Leonard Geluk zijn vier gevelpanelen onthuld, die geplaatst worden aan de voorkant van de school aan de Willem Ruyslaan.

In dit kunstproject, waaraan anderhalf jaar is gewerkt door Suzanne Scholten, Ron Blom en Willem van Hest, is invulling gegeven aan de culturele ontwikkeling van de leerlingen. Hierbij zijn ook hun ouders en de buurtbewoners betrokken. Daarnaast is de uitstraling en aankleding van het speelterrein verbeterd. Zo verfraaien de panelen de voorkant van het schoolgebouw en maken het daardoor meer herkenbaar vanaf de Willem Ruyslaan.

Alle leerlingen hielpen wethouder Leonard Geluk met het onthullen van de vier gevelpanelen (Foto: Deelgemeente).

Wereldtulpen uit Rotterdam is een multi-culti-natuur-project, waarin Nederlands nationale trots, de Tulp, het onderwerp was van veel workshops en activiteiten met schoolkinderen, hun ouders en de buurt. De tulp wordt door iedereen als een typisch Nederlands symbool gezien, maar eigenlijk is de tulp afkomstig uit Turkije en Perzië. Daarom is het door de drie beeldende kunstenaars gekozen als een symbool voor de kinderen die vaak ook uit verre buitenlanden komen. Op basis van de tulp-ontwerpen van de leerlingen, zijn uiteindelijk door Scholten, Blom en Van Hest de vier gevelpanelen vervaardigd, die nu de voorkant van de school versieren.