KNHS


Halve finalisten CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur 2009 bekend 2 juni 2009
Dressuur

ROTTERDAM - Het team van RV De Putsche Ruiters behaalde dit weekend in de selectiewedstrijd van de CHIO Zuid-Holland Cup Dressuur de hoogste team score. Dit team zal tegen negen andere teams strijden tijdens de halve finale op 20 juni tijdens het 61ste CHIO Rotterdam. Individueel was de hoogste score van 71.47% in de Z2 voor Wendy Dingemans met U-Two W (Spijkenisse) direkt gevolgd door Claire Maree met TC Valentino en een score van 70.88%.

De andere verenigingen die met De Putsche Ruiters door mogen naar de halve finale zijn RV Oud-Beijerland, RV Rijnland (Voorschoten), RSV De Hoge Devel (Zwijndrecht), RV de Prinsenhofruiters (Hazerswoude Dorp), RV Hekelingen, RV en PC s Gravenhof (Nootdorp), PSV Lickebaert (Maassluis), Hoeve Westland Ruiters (Naaldwijk) en Les Chevaliers (Bodegraven)

Individueel werd gereden in de M1 en M2 rubrieken en in de Z1 en Z2 rubrieken. In de M1 reed Elvira Ardon met de zesjarige Willem A 66,00%, goed voor een overwinning in de M1 en een grote bijdrage aan het teamresultaat van de Hoge Devel die als team op de vierde plaats eindigden. De M2 rubriek werd gewonnen door Jennifer Smith met de zesjarige Jazz afstammeling Woodstock en een percentage van 63.67%. Helaas was dit resultaat van Jennifer en dat van haar teamgenoten van Epona niet voldoende om een halve finale plaats te behalen, ze werden elfde. Wel een halve finale plaats voor de winnares van de Z1 rubriek, Annemieke Buizer en haar team van de Prinsenhofruiters. Annemieke won de Z1 rubriek met 67.06% met haar merrie Be Fair. In de Z2 rubriek werden indrukwekkende proeven gereden. Uiteindelijk won Wendy Dingemans met de zelfgefokte en opgeleide Jazz afstammeling U-Two W met een percentage van 71.47%. De grote achtjarige bruine deed voor het tweede jaar mee aan de CHIO Zuid-Holland Cup en heeft flinke vooruitgang geboekt. Wendy was uiterst tevreden met de proef van vandaag. Ik heb lekker gereden en merk dat mn paard goed vooruit gaat. Samen met mijn moeder en trainer Frenk Jespers kijken we hoe ver we kunnen komen met dit paard. We zijn super trots op U-Two!

De selectieronde van de CHIO Zuid-Holland Cup 2009 was druk bezocht. Mede door het prachtige weer was er ook beide dagen veel publiek. Ook jurylid Frans Stokkkermans die de M-rubrieken jureerde was onder de indruk van de opkomst. Het is een ontzettend leuke wedstrijd, de teams, toeschouwers en coaches leven erg mee met elkaars prestaties en helpen elkaar voor en na de proeven.

Over het CHIO
Het CHIO Rotterdam presenteert topentertainment en een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Het evenement zal in 2009 van 17 tot en met 21 juni voor de 61ste keer plaatsvinden op de sfeervolle locatie in het Kralingse Bos in Rotterdam.