Politie Amsterdam-Amstelland

GROTE CONTROLE IN HET CENTRUM LEVERT VEEL OP (03-06-2009)

Wijkteam IJ-tunnel heeft op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei een uitgebreide 24-uurs controle gehouden in een deel van district Centrum. Na afhandeling van de administratie bleek dat er goede resultaten zijn behaald.

Bromfietscontrole - 54 bekeuringen
Bij bromfietscontroles op drie verschillende plaatsen zijn 54 bekeuringen uitgedeeld. In 20 gevallen ging het om overschrijdingen van de constructiesnelheid en 20 keer werden niet de juiste documenten getoond of waren die niet in bezit van de bestuurder.

15 gesignaleerden boven water
Tijdens een gesignaleerdenactie werden 15 zaken afgehandeld waarbij geldboetes zijn geïnd en een motor buiten gebruik is gesteld. Één persoon moest nog 12 dagen zitten.

Alcoholcontrole - 9 maal onder invloed
Bij alcoholcontroles werden 295 bestuurders staande gehouden. In 9 gevallen is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Het hoogst gemeten promillage was 1,1.

Preventief fouilleren - 27 steek en slagwapens
Op verschillende locaties werd preventief gefouilleerd waarbij 320 personen en 114 voertuigen zijn gecontroleerd. Dit bleek niet voor niets te zijn, aangezien 27 steek- en slagwapens werden gevonden. Ook werd softdrugs aangetroffen en dat leidde weer tot een huiszoeking waarbij een flink geldbedrag en sieraden werden aangetroffen en in beslag genomen.

Kenteken graveren en kentekenplaten vastzetten
Tijdens een actie tegen voertuigcriminaliteit lieten 28 automobilisten het kenteken in de ruiten graveren. In 30 gevallen werden kentekenplaten met popnagels vastgezet. 11 Fietsen zijn voorzien van een ingegraveerde postcode. Verder werd gecontroleerd op overtreding van de Algemeen Plaatselijke Verordening, wat heeft geleid tot enkele aanhoudingen en bekeuringen.


____________________