Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 03-06-2009

Straatrovers proberen politieagent in burger te beroven

TILBURG: Vier straatrovers keken in de nacht van dinsdag 2 juni op woensdag 3 juni op hun neus toen ze een verkeerd slachtoffer uitkozen. Ze probeerden namelijk een agent in burger te beroven. In plaats van zijn portemonnee kwam er pepperspray te voorschijn. Het viertal sloeg op de vlucht. De agent slaagde erin om één van zijn belagers te arresteren.

Het delict vond rond 01.15 uur plaats in de Alleenhouderstraat. De agent was bezig met een actie in burger speciaal gericht op
veelplegers. Deze veelplegers zijn verantwoordelijk voor veel auto- en woninginbraken. Ter hoogte van de spoorviaduct van de Ringbaan West zag de agent vier jongemannen staan, die hem insloten. Ze eisten op agressieve toon zijn geld en spullen op. Toen hun slachtoffer in plaats daarvan zijn busje pepperspray ter hand nam, gingen de daders er op de fiets vandoor. Ze vluchtten verschillende kanten op. De agent zette de achtervolging in op degene die zijn geld opeiste. Met behulp van gewaarschuwde collega's lukte het om de man te achterhalen en in te rekenen. Hij is ingesloten en in het belang van het verdere onderzoek ingesloten. De politie hoopt ook de andere daders ook op korte termijn te traceren en te arresteren.

Aanhouding na poging oplichting bij apotheek

TILBURG: Een 34-jarige man uit Leiden werd gearresteerd na een poging tot oplichting bij een apotheek op het Pater van den Elsenplein. De man kwam dinsdag 2 juni kort na het middaguur de apotheek binnen. Hij probeerde met een vals recept en een vals identiteitsbewijs anabolen te verkrijgen. Het recept was eerder deze week al gebruikt en daarna vervalst. Het pasje wat hij toonde behoorde toe aan een overleden persoon. De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De gebruikte methode was al overigens eerder geprobeerd bij de bewuste apotheek en doorgegeven aan de politie.

Wijkagent vindt elf gestolen fietsen

TILBURG: De wijkagent van de wijk Hasselt stelde een onderzoek in bij een woning op de Kasteleinslaan. Aanleiding waren tips en informatie over een mogelijk aanwezige hennepkwekerij. Er werd geen wiet
aangetroffen. Wel stonden er in de schuur, in een slaapkamer en op zolder in totaal elf fietsen. Die bleken allemaal van diefstal afkomstig. Volgens de bewoner had hij de fietsen voor luttele bedragen gekocht van diverse verkopers. Hij wist dat het om gestolen fietsen ging, want de fietssloten waren doorgezaagd of moesten nog doorgezaagd worden. De rijwielen zijn in beslag genomen en gestald in het
politiebureau Wilhelminapark. De rechtmatige eigenaren moeten nog achterhaald worden. Tegen de heler, een 40-jarige Tilburger is proces-verbaal opgemaakt.

Buit 5,36: boete 160,-

TILBURG: Dat winkeldiefstal niet loont, ondervond een 60-jarige man uit Tilburg. Hij stal bij een supermarkt aan het Verdiplein voor 5,36 aan kaas en vleeswaren. Dat gebeurde dinsdagmorgen 2 juni. Een medewerker van de winkel zag dat de man het broodbeleg in zijn jas verstopte. Na het passeren van de kassa werd de man aangehouden en overgedragen aan de politie. In het politiebureau volgde een
bekentenis, waarbij de verdachte geldproblemen als motief aangaf. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een schikkingsvoorstel van 160,- opgelegd. Met het betalen van de boete voorkomt de verdachte een gang naar de rechter.

Bekrassing auto op video vastgelegd: politie pakt verdachte op

TILBURG: De politie arresteerde dinsdagavond 2 juni een 18-jarige inwoner van Tilburg. Dat gebeurde kort nadat hij in de wijk Besterd een personenauto had bekrast. De bewuste auto is al vaker bekrast. Dit keer had de eigenaar van de auto de vernieling echter vastgelegd op video. Gewaarschuwde agenten zagen op de camerabeelden duidelijk de verdachte langs de geparkeerde auto lopen. Hij ging daarbij met zijn rechterpols nadrukkelijk langs de rechterkant van de auto. Een metalen armband aan zijn pols veroorzaakte vermoedelijk de kras. Hij werd korte tijd later aangehouden en in het politiebureau verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Het motief ligt vermoedelijk besloten in een conflict tussen beide families.

Arrestatie bij aantreffen vuurwapen

TILBURG: Bij assistentie aan een deurwaarder stuitte de politie op een vuurwapen.
Agenten begeleidden de gerechtsdeurwaarder bij een beslaglegging in de Lijsterstraat.
In de slaapkamer werd daarbij een pistool met een gevulde
patroonhouder en een kapmes aangetroffen. Beide wapens werden voor de bewijsvoering in beslag genomen. De eigenaar van de wapens was niet thuis. Hij werd korte tijd later door de politie opgepakt toen hij polshoogte kwam nemen bij zijn woning. Het gaat om een 46-jarige man uit Tilburg. Hij moest mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Er is proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-06-2009 15:03 | © Regio Midden en West Brabant |