Gemeente Delfzijl

Gemeente en handelsvereniging willen een aantrekkelijker centrum

De binnenstad van Delfzijl nog aantrekkelijker maken, dit is de gezamenlijke ambitie van de Handelsvereniging Delfzijl en de gemeente Delfzijl. Zij hebben de intentie om structureel samen te werken in het versterken van de aantrekkelijkheid van het centrum. De gemeente wil deze samenwerking vastleggen in een convenant.

Het convenant bestaat uit drie punten voor de komende periode:
* een programma om de aantrekkelijkheid van het centrum te versterken;

* een gastvrij parkeersysteem;

* en een marketing âen promotieprogramma.

Van de drie onderdelen heeft het college het nieuwe parkeersysteem het eerst uitgewerkt. Het college stelt de raad voor bezoekers van de binnenstad van Delfzijl vanaf 1 oktober 2009 gratis te laten parkeren. Alleen voor de negen plekken voor het gemeentehuis, het plein de Vennen en het Commandementsplein blijft betaald parkeren gelden. De pleinen krijgen een slagbomensysteem. Parkeerders betalen dan alleen voor de feitelijke parkeertijd.

Â

Blijkt het vrij parkeren na een half jaar niet bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van het centrum, bijvoorbeeld door een hoge parkeerdruk, dan komen er andere voorstellen om het parkeren te reguleren.

Â

De handelsvereniging en de gemeente ondertekenen het convenant als de raad een besluit heeft genomen over het parkeren in de binnenstad.