Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen voor diefstal fietsen

's-Hertogenbosch, 03-06-2009

De politie heeft woensdagmorgen rond 00.30 uur twee mannen uit Polen aangehouden na een achtervolging. Een oplettende getuige meldde bij de politie dat twee mannen fietsen uit de stalling meenamen bij het Centraal Station. De fietsen werden in een busje geplaatst. Agenten zagen de bestelbus rijden op de Luijbenstraat in de richting van het Julianaplein. Het busje kreeg een stopteken, maar de bestuurder stopte niet. Er ontstond een achtervolging die eindigde op de Bosschveldweg. Daar stapte de bestuurder uit ter hoogte van de voetgangerstrap en rende weg. De bijrijder werd aangehouden. Hij had heen ID-bewijs op zak zodat zijn identiteit nog niet vastgesteld is. Die wordt nog onderzocht.

Agenten die op zoek gingen naar de bestuurder werden aangesproken door een voorbijganger die een man had gezien die zich verstopte achter een pilaar op de Parallelweg. Het bleek te gaan om de bestuurder van de bus, een 29-jarige man. Hij werd aangehouden. Omdat hij naar alcohol rook wilden agenten een blaastest afnemen. De verdachte weigerde echter, ondanks het bevel daartoe, mee te werken aan het onderzoek. Het weigeren van dit onderzoek is een verkeersmisdrijf waarvoor tegen de verdachte afzonderlijk proces-verbaal wordt opgemaakt.

De bestelbus van de verdachten is in beslag genomen. In het voertuig stonden vijf fietsen. De herkomst wordt onderzocht. De mannen zijn ingesloten.