Hans van Baalen opent grootste Europese Autoverkiezing

03/06/2009 15:39

AutoScout24

VVD lijsttrekker Europees Parlement:

"Iedereen moet een auto kopen. En niet morgen maar vandaag"

Grootste Europese autoverkiezing van start

Op 4 juni 2009 kan er zowel een stem worden uitgebracht op de meest favoriete Europarlementariër als op de meest favoriete auto in Europa. De grootste Europese autoverkiezing gaat dan namelijk van start op www.internetautoaward.nl Dit is een initiatief van Autoscout24. Hans van Baalen, VVD lijsttrekker voor het Europees Parlement, heeft vandaag vanuit Den Haag in zeven landen officieel de Autoscout autoverkiezing ingeluid door als eerste zijn favoriete auto te kiezen uit honderden automodellen. Het werd de Saab Cabriolet.

Bij het uitbrengen van zijn stem benadrukte Hans van Baalen het belang van een gezonde autobranche voor de economie. "Ik roep iedereen op om een auto te kopen om de economie nieuw leven in te blazen. En niet morgen maar vandaag!"

Belangrijke graadmeter

De komende weken volgen naar verwachting honderdduizenden mensen het voorbeeld van Hans van Baalen. Vorig jaar waren dat er circa 300.000. De online autoverkiezing geeft inzicht in de favoriete autokeuze van Nederlanders, Duitsers, Fransen, Italianen, Engelsen, Spanjaarden of Belgen. Voor de autobranche is het hierdoor voor autofabrikanten, importeurs en dealers een belangrijke graadmeter geworden voor het succes van hun modellen.

Categorieën

De auto's zijn ingedeeld in categorieën. De negen categorieën waarin op www.internetautoaward.nl een keuze gemaakt kan worden zijn kleine auto's, compact auto's, middenklasse, hogere middenklassen, luxe klasse, (mini) MPV's, SUV en 4x4, cabrio's, coupés en sportwagens. Er zijn speciale awards te verdienen voor 'beste milieu initiatief' en 'beste innovatie'. De verkiezing duurt tot 9 augustus. Iedereen die stemt maakt kans op één van de volgende auto's: een BMW Z4, Mercedes-Benz B Class of een Opel Insignia Sports Tourer.

Award uitreiking

De uitreiking van de CAROLINA trofee, speciaal ontworpen voor deze verkiezing, vindt plaats tijdens een gala avond in München op 1 oktober 2009. Tegelijkertijd presenteert AutoScout24 ook de volledige stemmingsuitkomst en de prijswinnaars. De AutoScout24's Internet Auto Award is een Europese publieksprijs. Alleen consumenten beslissen welke merken winnen in de race voor een CAROLINA award, een samenvoeging van car en online. Naast de bovengenoemde twee categorieën zijn passend bij de huidige tijd twee speciale awards te verdienen voor 'beste milieu initiatief' en 'beste innovatie'.

Over AutoScout24

AutoScout24 is de grootste online automarkt van Europa. Maandelijks bekijken de ruim 4,7 miljoen bezoekers de site. Er staan meer dan 1,8 miljoen autoadvertenties op verschillende marktpleinen zoals onder andere nieuwe auto's en occasions en motoren. In Europa maken meer dan 37.000 autobedrijven gebruik van AutoScout24. AutoScout24 behoort tot de Scout24-groep. Scout24 is onderdeel van het Deutsche Telekom.

EINDE BERICHT

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.internetautoaward.nl