Leefbaar Rotterdam


woensdag, juni 03, 2009

Krakers Palestinastraat brachten moedwillig buurt in gevaar

Leefbaar raadslid Hennie van Schaik is verbaasd dat het OM niet op de hoogte is van de identiteit van de krakers die vorige week de te slopen panden aan de Palestinastraat verlieten, nadat ze de gaskranen in het pand hadden opengedraaid. Van Schaik zal dit donderdag tijdens de raadsvergadering aankaarten.

Nadat Leefbaar Rotterdam de overlast van krakers in de Palestinastraat op de agenda zette, is het snel gegaan. PvdA-wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) en de burgemeester wisten de Palestinastraat ook ineens te vinden en vorige week besloot de rechter zelfs dat de panden ontruimd mochten worden. Hierop verlieten de krakers de te slopen panden.

Een aantal van de krakers vond echter wel nodig om eerst nog even de gaskranen door te knippen waarmee een levensgevaarlijke situatie voor de omgeving ontstond; de omgeving die al zo te lijden had gehad onder de krakers. Daarnaast sloopten de krakers ook nog eens een aantal waterleidingen en elektriciteitsvoorzieningen. Bewakers spraken zelfs over boobytraps die mensen zwaar hadden kunnen verwonden.

Het OM neemt de situatie hoog op, maar is niet op de hoogte van de identiteit van de gevlogen krakers. Dit roept bij Van Schaik vragen op: Er zijn de afgelopen maanden meerdere overlastgevende situaties geweest, waarbij de autoriteiten naar de identiteit van de krakers hadden kunnen vragen. Ook de rechter heeft blijkbaar een illegale situatie geconstateerd, maar wederom bleven de namen onbekend. Ik zou graag van het stadsbestuur willen weten of er eerder naar de legitimatie van de krakers is gevraagd en waarom in dat geval niet is opgetreden toen de krakers zich niet konden legitimeren?

Verder wil Van Schaik weten hoe het stadsbestuur in het vervolg dergelijke situaties en het kraken van te slopen panden denkt te kunnen voorkomen. Ook wil hij dat er een inventarisatie wordt gemaakt van de naam en verblijfplaats van elke kraker in Rotterdam.

Door Pantera op 2009 06 03

las in de krant dat een aantal keren (oa bij de rechtzaak die ze zelf hadden aangespannen) er naar hun namen is gevraagd maar dat ze weigerden

als ik dat doe krijg ik boete...
Page 1 of 1 pages