Gemeente Vlaardingen


Twee hennepkwekerijen opgerold in Vlaardingen

03 juni 2009

Horecagelegenheid gesloten voor 6 maanden

De Lichtblauwe Brigade van de gemeente Vlaardingen heeft, in samenwerking met de Politie Rotterdam-Rijnmond, op dinsdag 2 juni 2009 twee hennepkwekerijen ontmanteld. De ontmantelingen zijn onderdeel van het bestuurlijke convenant dat sinds 1 januari 2009 van start is gegaan om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. Op basis van tips van bewoners, Meld Misdaad Anoniem en informatie van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft energiebedrijf Stedin, samen met de politie, stroommetingen gedaan en warmtesecans gemaakt van de woningen.

In een woning aan de Asterstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 100 planten. In een woning aan de Philips de Goedestraat werd een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, de gekweekte hennepplanten waren hier al geplukt.

Stedin heeft de stroom afgesloten in verband met stroomdiefstal. De Politie Rotterdam-Rijnmond heeft de aanwezige verdachten op de Asterstraat verhoord en stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de andere kwekerij. Gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerijen. De ontmantelingskosten zullen worden verhaald op de overtreders.

Horecagelegenheid 6 maanden gesloten
Op woensdag 3 juni is burgemeester T.P.J. Bruinsma overgegaan tot een bestuurlijke maatregel tegen een horecaonderneming in Vlaardingen. De horecaonderneming heeft een sluitingsbevel voor de duur van 6 maanden gekregen en de exploitatievergunning is ingetrokken. Twee weken geleden is in de horecaonderneming een hennepkwekerij ontmanteld en is de burgemeester overgegaan tot spoedsluiting. Deze spoedsluiting is nu omgezet in een sluiting voor bepaalde tijd.

Risicos
De waterweggemeenten werken samen met politie, Stedin en Woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de Politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000