Politie Utrecht


Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 03-06-2009

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond op de Weg Van Sand een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance reden agenten over de Oudenrijnseweg. Aan de overzijde van de Weg Van Sand stond een auto. In de auto zat een man die een fles wijn zat leeg te drinken. Op het moment dat de agenten de man wilden controleren reed hij weg. Na 100 meter werd de

48-jarige bestuurder uit De Meern aan de kant gezet en gecontroleerd. Na een blaastest bleek dat hij te veel op had. Op het bureau wees de ademanalyse 775 ug/l uit. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Beroving

UTRECHT In een winkel op het winkelcentrum Kanaleneiland werd dinsdagmiddag een vrouw beroofd van har tas.

Rond 17.15 uur kwam een 87-jarige vrouw uit Utrecht zich aan het bureau melden. De vrouw was even daarvoor door een onbekende man in een winkel beroofd van haar tas. In haar tas zaten onder andere betaalmiddelen. De politie is op zoek naar getuige(n) van de beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Hennepkwekerijen ontmanteld

UTRECHT Dinsdag heeft de politie op drie plaatsen in de stad hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld.

Rond 08.40 uur werd in een woning aan de Kanaalstraat op de tweede verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden ruim 80 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Op de Lange Koestraat troffen agenten, naar aanleiding van een melding wateroverlast, in een huis een hennepkwekerij aan. 217 Planten en alle apparatuur

werd in beslag genomen. De politie vermoedt dat er inmiddels meerdere keren op deze locatie geoogst is. De politie doet onderzoek naar de mensen achter de kwekerijen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd in een huis aan de F. Koolhovenstraat een onderzoek ingesteld. In het huis werd een complete hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 160 planten, twee flatscreen TVs en alle apparatuur in beslag genomen. Op het moment van het onderzoek kwam de 43-jarige eigenaar uit Utrecht bij het pand binnenlopen. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.