Waterschap Vallei & Eem

de post

aanslagen heffing waterschap op de post

De eerste aanslagen van de waterschapsbelasting zijn verstuurd aan burgers en bedrijven die eigendommen hebben in de gemeenten Barneveld, Bunschoten, Ede, Nijkerk, Renkum, Renswoude, Rheden, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen, Woudenberg, Zeist, Eemnes, Leusden en Putten. Rond 30 mei zijn de aanslagen verstuurd aan de inwoners van Amersfoort, Baarn en de Utrechtse Heuvelrug. Op 27 juni volgen de overige gemeenten in ons werkgebied.

Belastingaanslag en folder 'Watersysteemheffing Waterschap Vallei & Eem

De belastingaanslag ontvangt u van Tricijn, die voor ons waterschap de belastingen heft en int. Bij de aanslag treft u een folder van Waterschap Vallei & Eem en een begeleidende brief. In 2009 is namelijk het bedrag van uw aanslag gewijzigd. Zowel in de brief als in de folder wordt een toelichting gegeven op de veranderingen die voortkomen uit de wijzigingen in de waterschapswet.

Hebt u vragen over de wetswijzigingen en/of eventuele tariefstijging? Klik dan hier (pdf) voor uitleg.

Hebt u vragen over uw aanslag of wilt u bezwaar maken? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Tricijn, telefoon 0900 - 25 25 251 (bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur). Meer informatie vindt u ook op de website www.tricijn.nl

Foutje in de folder

Het tarief van de aanslag `gebouwd' wordt uitgedrukt in een percentage van de WOZ-waarde. In de folder wordt hierbij het percentage 0,0218% aangegeven. Dit percentage is echter onjuist, dit moet zijn 0,0128%. Het aanslagbedrag op Uw aanslagbiljet watersysteemheffing is met het juiste percentage (0,0128 %) berekend.

Telefonische bereikbaarheid; In de folder wordt aangegeven dat Tricijn van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur telefonische bereikbaar is. Met ingang van 2 maart 2009 zijn echter de openingstijden van Tricijn aangepast. Tricijn belastingen is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 uur - 12.00 uur. 's Middags is Tricijn belastingen telefonisch niet te bereiken. Door het aanpassen van de openingstijden tracht Tricijn belastingen de dienstverlening op het gebied van de administratieve afhandeling van telefonische en schriftelijke reacties te verbeteren

Hebt u vragen over uw aanslag of wilt u bezwaar maken? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Tricijn, telefoon 0900 - 25 25 251 (telefonisch bereikbaar van 09.00 - 12.00 uur). Meer informatie vindt u ook op de website www.tricijn.nl.