Gemeente Alkmaar

dinsdag 2 juni 2009 14:55

Bouwpartners geven eerste impuls aan Alkmaarse woningbouw

Alkmaar richt Stichting Verkoopgarantie op!

Graag nodigen wij u uit om op woensdag 3 juni aanstaande, aansluitend aan de reguliere persconferentie van de gemeente, aanwezig te zijn bij onze persbijeenkomst over de Stichting Verkoopgarantie (SV). Wethouder Alsemgeest (volkshuisvesting), de heer van de Leygraaf (makelaar) en de heer Sponselee (Woonwaard) informeren u over dit eerste concrete resultaat van de bouwpartners in Alkmaar.

Op 21 april jongstleden tekenden de gemeente Alkmaar, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, makelaars, notarissen en banken het pakket van afspraken. Daarin zit een aantal instrumenten, die tot doel hebben de woningbouw in Alkmaar vlot te trekken.

Met de oprichting van de Stichting Verkoopgarantie (SV) krijgt Alkmaar als eerste gemeente in Nederland een concreet middel in handen dat kopers van nieuwbouwwoningen garanties geeft bij de verkoop van hun 'oude' woning. Op dit moment werken de deelnemers aan de laatste details om de stichting een feit te laten zijn.

'Samenwerking' tussen de bouwpartners en 'slagkracht' zijn de belangrijkste voorwaarden voor het stimuleren van de Alkmaarse woningbouwmarkt.

De garanties van de SV zijn vooralsnog alleen van toepassing op de vier belangrijke projecten, zoals die door de gemeente Alkmaar gedefinieerd zijn: Het Bolwerk, Schelphoek, Paardenmarkt en Overdie (herstructurering).


Noot voor de redactie,

Gemeente Alkmaar