Jeugdsportfonds bestaat 10 jaar: een feestje met een dubbel gevoel

02/06/2009 14:06

Jeugdsportfonds

Donderdag 4 juni aanstaande viert het Jeugdsportfonds zijn 10 jarig bestaan met een bijeenkomst in stadion de Arena in Amsterdam. Sprekers zijn onder andere de staatssecretaris voor Sport Jet Bussemaker en de amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher. In de afgelopen 10 jaar zijn meer dan 20.000 kansarme kinderen lid geworden van een sportclub dankzij het Jeugdsportfonds. Dit jaar komen daar nog eens zoveel kinderen bij. Het fonds is begonnen in Amsterdam maar heeft inmiddels bijna landelijke dekking. Dat zijn allemaal hele mooie resultaten. Echter het is en blijft schrijnend dat het Jeugdsportfonds nodig is.

De kracht van het Jeugdsportfonds is de laagdrempelige manier van aanvragen. Ouders of verzorgers kunnen geen aanvragen doen. Alleen intermediairs kunnen een aanvraag doen. Intermediairs zijn professionals belast met de zorg voor het kind, zoals docenten, jeugdhulpverleners, maatschappelijk werkers.

Harrie Postma, initiatiefnemer en directeur, ziet het Jeugdsportfonds nog verder groeien: "Het recente rapport van het SCP over maatschappelijke participatie van arme kinderen toont aan dat het nodig blijft om die kinderen te stimuleren en er bij te blijven betrekken. Sport is een goede stimulans maar cultuur net zo. Daarom ben ik ook zo blij dat het Jeugdcultuurfonds van start is gegaan. We kunnen nog steeds alle steun van politiek, onderwijs, jeugdhulpverlening en het bedrijfsleven goed gebruiken om nog meer kansen te creëren voor kinderen."

Kortom: het Jeugdsportfonds is voorlopig nog niet klaar met zijn werk. De viering van het 10 jarig bestaan is het startschot van nog meer activiteiten. Zoals de campagne om 2000 nieuwe intermediairs te werven. Ook wordt donderdag een nieuwe grote partner uit het bedrijfsleven gepresenteerd.





http://www.jeugdsportfonds.nl/