Gemeente Den Haag

Open dag bij alle Haagse Voorscholen

Donderdagochtend 4 juni houden alle Haagse voorscholen open huis. Tussen 9.00 en 11.30 uur kunnen ouders met hun (nog niet aangemelde) peuter rondkijken en vragen stellen aan de leidsters.

Op deze manier kunnen ouders ervaren dat de voorschool leuk, veilig en leerzaam is. Ouders die hun kinderen aanmelden tijdens de open dag ontvangen van de gemeente 'Mijn eerste Van Dale Luisterwoordenboek'.

Leden van de Rotary Den Haag Noord ondersteunen de Haagse Voorschool door op diverse locaties voor te lezen aan de kinderen. Daarnaast schenkt de Rotary alle Haagse Voorscholen en de bibliotheek 'Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek'.

De Haagse Voorschool is een samenwerkingsverband tussen de peuterspeelzaal en basisschool en is bedoeld voor kinderen vanaf 2 ½ jaar tot 6 jaar. Alle kinderen zijn welkom op de voorschool, maar in het bijzonder kinderen met een (mogelijke) taalachterstand. Op de voorschool leren kinderen spelenderwijs om te gaan met de Nederlandse taal en met elkaar. Peuters gaan twee ochtenden en twee middagen naar de peuterspeelzaal. De voorschool kost 20 euro per maand. Voor mensen met een Ooievaarspas is de voorschool gratis.