Saxion Hogescholen
BR>

do 04 juni 2009

Saxion voorziet in vraag naar vakantiewerkers AriensZorgpalet /files/storage/mnc/VerpleegkundeFlexisGGZ.jpg

AriënsZorgpalet biedt tijdens de zomermaanden meer stagemogelijkheden. De instelling heeft in overleg met Saxion besloten dat in plaats van de gebruikelijke 6 of 7 stagiaires er plaats is voor 26 studenten. Daarbij gaat ze ervan uit dat een deel van de stagiaires na de stage doorgaat met vakantie- en/of weekendwerk. Met een speciale inwerkbijeenkomst voor alle begeleiders van stagiaires is het project opgestart. Het resultaat is dat de helft van de studenten inderdaad bij de zorginstellingen blijft voor vakantiewerk.

Het aantrekken van voldoende vakantiewerkers in de zorg voor de zomerperiode is een jaarlijks terugkerend aandachtspunt voor veel zorginstellingen, zo ook voor AriënsZorgpalet (verpleeghuis-, verzorgingshuiszorg, thuiszorg en woonzorgcentra voor ouderen in Enschede). De zorg aan cliënten gaat gewoon door, ook in de vakantieperiode, en het is belangrijk dat de continuïteit en kwaliteit van zorg niet in het gedrang komt als veel vast personeel op vakantie is.

Saxion biedt eerstejaars studenten hbo-verpleegkunde (hbo-v) van de voltijdopleiding gedurende 10 weken een stage binnen de ouderenzorg. Op deze manier kunnen de studenten zich de verpleegkundige basiszorg eigen maken. Daarnaast doen ze ervaring op met het samenwerken in een team en het contact maken met zorgvragers. Deze eerste stage in de ouderenzorg levert veel praktijkervaring op, past goed bij het ontwikkelingsniveau van de student en stelt vaak het beeld van de ouderenzorg in positieve zin bij.

Onlangs dreigde voor Saxion een groot tekort aan stageplaatsen. Voor Saxion betekent deze actie dat, in combinatie met het aanbod van alle andere instellingen, de planning van de eerstejaars studenten hbo-v dit jaar sneller dan anders verliep. En voor de zorginstellingen het bewijs dat opleiden nog altijd leeft binnen de organisatie. Het levert al ingewerkte vakantiekrachten op die voor de komende zomer helpen garanderen dat de zorg op een verantwoord niveau kan worden aangeboden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Nijhuis, stagecoördinator HBO-V Saxion, telefoon 053 - 487 16 13 of e-mail e.m.m.nijhuis@saxion.nl.