NDC mediagroep draagt activiteiten Contendor over aan ANP Business

04/06/2009 11:09

ANP/ NDC mediagroep

NDC mediagroep zal per 1 september de activiteiten van Contendor overdragen aan ANP Business. Beide partijen hebben deze week overeenstemming hierover bereikt.

Contendor levert informatiediensten, te denken valt aan digitale knipselservice, op basis van verschillende soorten (voornamelijk) regionale content. Hij biedt vele zakelijke klanten als gemeenten, semioverheden en bedrijven in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe toegang tot de archieven van de dagbladen van NDC mediagroep. NDC mediagroep ziet deze activiteiten echter niet langer als kerntaak en draagt deze daarom over aan ANP Business.

De huidige klanten van Contendor kunnen van ANP een vergelijkbare dienstverlening verwachten die gemoderniseerd is en een aanmerkelijk groter informatieaanbod bevat. Teneinde de contacten met de klanten optimaal te organiseren zorgt ANP voor een regionale aanwezigheid. ANP en NDC mediagroep nemen de komende maanden ruim de tijd om de klanten individueel te informeren.

ANP heeft zich behalve in zijn kerntaak als Algemeen Nederlands Persbureau gespecialiseerd in informatieproducten voor de zakelijke markt. ANP produceert en distribueert actuele informatie in tekst, foto en video naar mediabedrijven en een groot aantal organisaties ter ondersteuning van het media- en PR-beleid. Organisaties die optimaal geïnformeerd willen zijn over hetgeen in landelijke dagbladen, regionale dagbladen, huis-aan-huisbladen, tijdschriften en op internet gepubliceerd wordt, kunnen bij ANP terecht.

Over NDC mediagroep

NDC mediagroep is uitgever van regionale dag- en weekbladen in de noordelijke provincies van Nederland. Naast Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant geeft hij bijna 50 weekbladen uit en diverse internetsites. Daarnaast is NDC mediagroep eigenaar van een regionaal tv station en de radiozender Waterstad FM. NDC mediagroep maakt deel uit van NDC/VBK de uitgevers.

Over ANP

Het ANP is de nieuwsleverancier van Nederlandse dagbladen, op radio en tv, op internet, bij overheden en het bedrijfsleven. Jaarlijks brengt het ANP meer dan 160.000 nieuwsberichten en 300.000 foto's voor mediagebruik uit.

Zie voor meer informatie www.anp.nl