Politie Haaglanden

Persberichten 4 juni

Haaglanden, 04-06-2009

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag Twee nog onbekende jongens beroofden woensdag 3 juni om 17.50 uur op de Roemer Visscherstraat een 37-jarige vrouw uit Den Haag van haar tas. Toen zij uit een supermarkt aan de Betje Wolffstraat kwam, kreeg zij een duw van een van de jongens. Deze greep vervolgens haar tas en rende snel weg. Hij sprong op een gereed staande scooter en reed met zijn kompaan in de richting van de Tesselschadelaan. De eerste verdachte had een Noord-Afrikaans uiterlijk, een mager postuur, kort zwart haar en was 1.70 m tot 1.80 m lang. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een zwart T-shirt, witte gymschoenen met donkerblauwe strepen en een zwarte pet.
De tweede verdachte, de bestuurder van de scooter, had een Noord-Afrikaans uiterlijk en droeg een zwarte pet. Ze reden weg op een zwarte scooter met gele kentekenplaten.
Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Autokraker in de cel
Den Haag De politie kon donderdagochtend 4 juni om 02.00 uur dankzij een goed signalement van een getuige een 38-jarige Hagenaar aanhouden. De man brak een auto in de Televisiestraat open en nam een autoradio mee. Na een korte achtervolging kon de politie de man aanhouden. De radio had hij niet meer in zijn bezit. De politie stelt een onderzoek in.

Minderjarigen op strooptocht
Den Haag De beveiling van een winkel aan de Grote Marktstraat betrapte woensdag 3 juni om 15.45 uur drie minderjarige meisjes (14 tot 16 jaar) op winkeldiefstal. Het trio liep met enkele kledingstukken weg, zonder daarvoor te betalen. De beveiliging hield de meisjes aan en belde de politie. Aan het politiebureau bleek dat de dames bij meerdere winkels persoonlijke artikelen hadden gestolen. Zij kregen een proces-verbaal en werden daarna overgedragen aan hun ouders.

Snorfietser geschept
Den Haag Een 57-jarige man ging woensdag 3 juni om 08.40 uur met zijn snorfiets onderuit op de Binckhorstlaan, toen een 54-jarige automobilist hem over het hoofd zag, toen hij rechtsaf wilde slaan. Het slachtoffer is met een forse hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Slingerend over de weg
Den Haag Een 23-jarige jongen reed woensdag 3 juni om 23.20 uur met zijn scooter zonder verlichting slingerend over het Jonckbloetplein. De man is staande gehouden vanwege zijn rijgedrag. De man wilde niet meewerken aan een controle op alcoholgebruik en is daarom meegenomen naar het politiebureau. De scooter staat gestald aan het politiebureau en de jongen kon zijn weg te voet vervolgen.

Autos botsen op elkaar
Den Haag/Loosduinen Twee autos botsten woensdag 3 juni om 21.45 uur op elkaar ter hoogte van de Pisuissestraat met de Melodiestraat. Toen de politie arriveerde bleken twee autos op het gras van de trambaan te staan en zagen zij een 17-jarige jongen naast een van de autos in het gras liggen. Deze jongen, vermoedelijk een passagier, is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurders van beide autos, een 75-jarige man en een 18-jarige jongen hadden geen letsel en kwamen met de schrik vrij. Het is niet duidelijk hoe de botsing is ontstaan en de politie stelt een nader onderzoek in.

Controle op alcohol
Den Haag/Loosduinen - Tijdens een alcoholcontrole op de Ockenburghstraat hebben woensdag 3 juni tussen 19.30 uur en 21.00 uur 47 bestuurders van motorvoertuigen moeten blazen, om na te gaan of zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten. In totaal was er één persoon die een proces-verbaal kreeg voor het rijden onder invloed.

Dronken op de brommer
Wassenaar Politieagenten grepen donderdagochtend 4 juni rond 01.50 uur een 17-jarige jongen in de kraag, die dronken op zijn bromfiets op de Rijksstraatweg reed. Eveneens kreeg de jongen uit Wassenaar een rijverbod van zeven uur. Hij blies 515 ugl, terwijl 88 ugl is toegestaan.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

60% rijdt te snel
Midden-Delfland In het kader van de verkeersveiligheid controleerden politieagenten woensdag 3 juni op de Hofsingel op snelheid. De bezorgdheid van omwonenden over de snelheden op de Hofsingel, waar de maximum snelheid 30 km/uur is, bleek niet voor niets: van de 765 bestuurders reden er 459 te hard. De hoogst gemetensnelheid was 60 km/uur. De snelheidsovertreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Verdachten in hechtenis na diefstal
Delft De politie hield woensdag 3 juni om 12.20 uur in een woning aan de Bikolaan een 18-jarige Delftenaar aan op verdenking van diefstal uit een woning aan de Nigeriastraat. De 23-jarige bewoner van dat pand deed aangifte van diefstal uit zijn huis en verklaarde dat de 18-jarige er meer van moest weten. Naast de 18-jarige hielde de politie ook een 21-jarige aan die eveneens bij de diefstal betrokken zou zijn geweest. De 23-jarige deed aangifte van diefstal van zijn lap-top. De politie stelt een onderzoek in.

Waar is de Vermeerstraat?
Zoetermeer Politieagenten zagen woensdag 3 juni om 12.00 uur twee jongeren een straatnaambord aan het demonteren waren van een lantaarnpaal aan de Vermeerstraat. Hierna liepen beiden weg in de richting van de Heemskerkstraat. De agenten hielden het duo aan. Zij konden er geen aannemelijke verklaring voor geven waarom zij het bord hadden weggenomen. De politie maakte vervolgens proces-verbaal op.

Spookrijder aangehouden
Zoetermeer - De Verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten heeft assistentie gekregen van Politie Haaglanden bij de aanhouding van een spookrijdende scooterrijder op de rijksweg A12 ter hoogte van Zoetermeer. De 18-jarige inwoner van Zoetermeer probeerde zich aan zijn staandehouding te ontrekken door al spookrijdend de autosnelweg te verlaten naar een tankstation en via een sloot weg te vluchten. Aan de andere kant van de sloot is hij aangehouden door de politie. Hij maakte zich niet alleen schuldig aan spookrijden, hij reed ook zonder rijbewijs, onverzekerd en droeg geen helm. De 14-jarige duopassagier uit Den Haag verklaarde dat hij er niets mee te maken had en slechts in sloot was gevallen. De scooter, voorzien van een Duits kenteken, is in bewaring gesteld in afwachting van een Nederlands kenteken en een verzekeringsbewijs.

Bijna de helft rijdt te hard
Zoetermeer Van de ruim 3000 passerende automobilisten op de Aziëweg reden er woensdag 3 juni tussen 07.00 en 13.00 uur 1422 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u terwijl 50 km/u het maximum is. Zij krijgen binnenkort een proces-verbaal.