Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt nieuwe verdachte aan in mensenhandelonderzoek

Eindhoven Centrum/Woensel Noord, 04-06-2009 o De politie heeft deze week in een mensenhandelonderzoek twee verdachten aangehouden. Op dinsdagochtend werd een 23-jarige man aangehouden in zijn woning in Woensel Noord en woensdag werd op het politiebureau aan de Mathildelaan zijn 22-jarige broer opgepakt.

De 23-jarige man wordt verdacht van pooierboyactiviteiten, waarbij een pooier via loverboymethodieken vrouwen in de prostitutie brengt. De 22-jarige verdachte zou zijn broer hierbij ondersteund hebben.

Binnen dit onderzoek werd op 17 maart reeds een 24-jarige Eindhovenaar opgepakt (zie 1e persbericht van 10 april 2009) in een woning in Woensel-Noord. Ook hij wordt verdacht van pooierboyactiviteiten en ging relaties aan met meisjes om ze vervolgens in de prostitutie te laten werken. Op 7 april werd vervolgens een 22-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden in haar woning, eveneens in Woensel-Noord. De 22-jarige Eindhovense is de vriendin van de 24-jarige verdachte. Zij wordt ervan verdacht mee te hebben geprofiteerd van de opbrengsten uit de prostitutie. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld.

Inmiddels zijn drie vrouwen slachtoffer van deze pooierboyactiviteiten geworden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat één van deze vrouwen eerst in de handen van de 23-jarige verdachte was gevallen en later het slachtoffer werd van de 24-jarige Eindhovenaar. De politie onderzoekt of er nog andere vrouwen het slachtoffer zijn van deze verdachten.

De 24-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit vast. De twee broers zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.