Gemeente Purmerend

Woonmanifestatie nieuwe koopwoningen Weidevenne

03 juni 2009

Circa 115 nieuwbouwwoningen in de verkoop

Zaterdag 29 augustus 2009 organiseert de gemeente Purmerend samen met project-ontwikkelaars Ymere/Bouwfonds, Bemog en woningcorporatie Wherestad een woon-manifestatie in P3 aan de Purmersteenweg. Dan worden circa 115 nieuwe koop-woningen in Weidevenne in kwadrant Europa gepresenteerd. Degenen die als koopwoningzoekenden in Purmerend staan ingeschreven, ontvangen begin augustus een uitnodiging plus voorkeurformulier om de manifestatie op een bepaald tijdstip te komen bezoeken. Sopar Makelaars uit Purmerend verkoopt de woningen.

Het woningaanbod bestaat uit gevarieerde woningtypen: van eengezinswoning tot twee-onder-één-kap-woning, van vrijstaande villa tot hoekappartement. De prijzen van de eengezinswoningen vallen vooral in de categorie 'middeldure koop'. De twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen zijn in de categorie 'dure koop'. Er zijn ook woningen in de categorie 'bereikbare koop'. Een aantal daarvan is bestemd voor Purmerendse starters op de woningmarkt. Zij kunnen onder voorwaarden gebruik maken van een KoopGarant-regeling bij Wherestad of een gemeentelijke Starterslening. Prijzen van de woningen zijn nog niet vastgesteld.
Met deze ontwikkeling wordt het grootste deel van Kwadrant Europa dat nog onbebouwd is ingevuld. In de komende jaren worden alleen in kleinere aantallen nog koopwoningen in dit gebied op de markt gebracht.

Inschrijven
Belangstellenden die een koopwoning overwegen en de manifestatie ook willen bezoeken, kunnen zich inschrijven bij de gemeente Purmerend. De kosten daarvoor zijn EUR 55 voor het eerste jaar en voor verlenging EUR 21. Als de inschrijving vóór 31 juli 2009 binnen is, ontvangen ook zij een uitnodiging. Voor meer informatie kan men terecht bij Sopar makelaars, Nieuwstraat 74/78 in Purmerend.

Centraal, stedelijk en groen
Kwadrant Europa ligt in het noordelijke deel van Weidevenne langs het Noordhollands Kanaal. In de wijk bevindt zich een 16-klassige Brede School met speelgelegenheid voor jeugd van 8 tot 14 jaar. In de wijk zijn meer speelplekken voor de kleintjes en voor de wat oudere jeugd. Bus 108 zorgt voor een rechtstreekse verbinding met CS Amsterdam én de binnenstad van Purmerend. De A7 is via de Laan der Continenten goed bereikbaar. Eind 2010 verbindt de Melkwegbrug kwadrant Europa - en de rest van Weidevenne - veilig en rechtstreeks met de binnenstad. Fietsers en voetgangers zijn dan binnen drie minuten in het oude centrum. Het winkelcentrum en diverse voorzieningen zijn in het hart van Weidevenne gesitueerd. Fietsen, kanoën, wandelen en - als er ijs ligt - schaatsen, kan volop in het nabijgelegen groengebied Purmerland.