Politie Gelderland-Midden

Velpenaar verdacht van winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-6-2009 15:07:39

RHEDEN - Een 22-jarige Velpenaar is in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 juni aangehouden in Rheden. Hij is mogelijk betrokken bij de diefstal van fietsen.

Die nacht kwam er bij de politie een melding binnen over diefstal van drie fietsen. Die zouden ontvreemd zijn uit een schuur bij een woning in Rheden. Agenten gingen naar de woning toe en kwamen onderweg (op de Arnhemseweg) twee fietsers tegen. Op het moment dat dit tweetal de agenten zag, gingen het duo er vandoor. De personen gingen elk een andere kant op. De agenten achtervolgden één van de twee. Op de Mauritiusstraat stapte deze man af. Daar spraken de agenten hem en hielden hem aan. De man had materiaal bij zich dat mogelijk bij inbraak c.q. diefstal kan worden gebruikt.
De politie heeft de zaak in onderzoek.
(09-076569)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden wegens vernieling en bedreiging 40-jarige man uit Arnhem aan de van Nesstraat in Arnhem aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De man zou zijn buurman, een 25-jarige Arnhemmer, vermoedelijk hebben bedreigd. Daarnaast zou hij de voordeur van zijn buurman hebben vernield. Aanleiding van het conflict wordt onderzocht.