Gemeente Abcoude


Centrumplan Abcoude in nieuwe fase

De voortgang van de werkzaamheden van het Centrumplan verloopt volgens planning. Op 2 juni start de laatste fase van de reconstructie van de Broekzijdselaan. Vanaf dan pakt Heijmans het stuk weg aan dat loopt vanaf de aansluiting van de Broekzijdselaan op de Nieuwe Amsterdamseweg tot en met de aansluiting op de Amsterdamsestraatweg. Deze fase omvat ook de aanleg van de rotonde die de aansluiting van de Broekzijdselaan op de Nieuwe Amsterdamseweg gaat vormen.

De Amsterdamsestraatweg wordt vanaf de aansluiting op de Broekzijdselaan tot en met de ingang tot het tuincentrum aangepakt. Het tuincentrum blijft, ook per auto, bereikbaar. Het genoemde wegvak is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Er komen afzonderlijke omleidingen voor autoverkeer en voor fietsers. Deze worden allemaal duidelijk aangegeven door middel van borden. De omleiding voor het autoverkeer loopt onder andere via het Dr. van Doornplein, de Broekzijdselaan, de Hollandse Kade, het Ruwelspad en de Nieuwe Amsterdamseweg. De werkzaamheden staan gepland tot en met 24 juli 2009.

Voor de scholieren van de OBS Piet Mondriaan en de Piusschool zijn speciale tijdelijke fietsroutes ingesteld. Deze lopen via de Kerkstraat, Kerkgaarde en Achter de Kerken. Via het verbindingspad naar Dorpszicht loopt de route naar de ingang van OBS Piet Mondriaan. De route naar de Piusschool loopt verder door Achter de Kerken tot aan de Broekzijdselaan. Daar kunnen scholieren veilig oversteken bij de nieuwe oversteekplaats. Op de betreffende scholen zijn in de maand mei flyers verspreid met een tekening en uitleg over deze fietsroutes.

De planning voor de 2e helft van 2009 Medio augustus start Heijmans met de aanpassing van de fietspaden op de Meerlandenweg in voorbereiding op de aansluiting van de weg op de derde brug. Deze werkzaamheden duren ongeveer een maand. Bij deze werkzaamheden zijn geen wegafsluitingen. Er zijn daarom ook geen omleidingen. Wel kan er sprake zijn van enige hinder als gevolg van de werkzaamheden, maar ook nu is het streven dit zo veel mogelijk te beperken. Na de Abcouder feestweek start de feitelijke herinrichting van het centrum van Abcoude. Voor meerinformatie over de voortgang van dit project kunt u kijken op de projectwebsite: www.centrumabcoude.nl
---

4 juni 2009