Provincie Overijssel

TwentseWelle wint Rob de Bes-Award

Rob de Bes-award voor TwentseWelle

Het Enchedese Museum de TwentseWelle is winnaar geworden van de Rob de Bes-Award. Deze Award is een aanmoedigingsprijs van de VVV-sector om innovatie te stimuleren in de binnenlandse toeristische, recreatieve en vrijetijdsbranche. De TwentseWelle is, na de Efteling in 2008, de 2e winnaar van deze prestigieuze prijs.

Kernwoord bij de Award 2009 is vernieuwing. Dit kan zijn een vernieuwd vestigingsconcept, aparte routes of unieke arrangementen of het gebruik van digitale of multimediale ontwikkelingen. Maar ook een spraakmakende marketingaanpak, een geheel vernieuwde vorm van visitormanagement of een uitgekiend streekproduct kan een uitstekend voorbeeld zijn van innovatief gastheerschap.

Een vijfkoppige vakjury heeft de vijf genomineerde inzendingen beoordeeld op aspecten als innovatie, gastheerschap, effectiviteit en reputatie. Naast de TwentseWelle was De Beerzer Bulten een 2e genomineerde inzending uit Overijssel

De TwentseWelle verbindt cultuur met natuur en doet dat op een vernieuwende wijze, zodat de tentoonstelling voor jong en oud aantrekkelijk is. Het open depot, `de grootste vitrine van Europa', wordt ontsloten door een speciaal computersysteem en de interactieve units met onder andere spelletjes, quizzen, 3d-film en onderzoekjes springen in het oog.

Innovatie staat voorop en met een digitaal gastenboek, digitale nieuwsbrief en activiteiten op Second Life, Hyves, Twitter en You Tube laat TwentseWelle dit ook zien. Dit alles gecombineerd met een spraakmakend gebouw, goed gastheerschap en bijzondere activiteiten zoals 'walking dinners' en 'muziek in het museum' maken TwentseWelle tot een inspirerend museum en een terechte winnaar van deze Award.