Gemeente Valkenswaard

invulling gebied 'Taxandria en omgeving'

Gewijzigde invulling gebied 'Taxandria en omgeving'

De gemeente Valkenswaard, Stichting Valkenhof, Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl (kortweg Woonbedrijf) en RK basisschool De Vlaswiek/schoolbestuur SKOZOK hebben besloten om het plangebied 'Taxandria en omgeving' in Valkenswaard anders in te vullen dan hen oorspronkelijk voor ogen stond.

De vier genoemde partijen namen enkele jaren geleden het initiatief om gezamenlijk een stedenbouwkundig inrichtingsplan te laten maken voor deze locatie. Vervolgens werd hiervoor een ontwerp-bestemmingsplan opgesteld. De verwachting was dat dit nieuwe bestemmingsplan op korte termijn door de Valkenswaardse gemeenteraad kon worden vastgesteld.

De vier partijen hebben echter in goed overleg besloten de gezamenlijke ontwikkeling van het gebied los te laten. Ze gaan ieder voor zich de mogelijkheden bekijken om eigen (bouw)initiatieven in het gebied te ontplooien op de gronden die zij nu al in eigendom hebben. Daarbij nemen zij het nu geldende bestemmingsplan als basis.

Ontplooiing eigen initiatieven door betrokkenen Belangrijke redenen voor het besluit zijn diverse juridische, fiscale en financiële ontwikkelingen. Door deze nieuwe omstandigheden concludeerden de initiatiefnemers vorige week uiteindelijk dat het niet meer verantwoord is om door te gaan met het beoogde plan. Vandaar dat alle betrokken partijen nu afzonderlijk gaan onderzoeken wat hun mogelijkheden zijn op hun huidige locaties in het gebied. Zij betreuren het dat de meerwaarde van een gezamenlijke ontwikkeling vervalt.

Informeren betrokkenen
De direct betrokkenen in het plangebied worden door de gemeente op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. Woonbedrijf informeert haar betrokken bewoners, Valkenhof haar cliënten en De Vlaswiek de ouders van de leerlingen.

De indieners van een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan ontvangen een brief van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat deze bestemmingsplanprocedure wordt stopgezet.

Verder informeert de gemeente de omwonenden van het plangebied met een brief namens de vier initiatiefnemers.