Gemeente Enschede

Brandweer Enschede doet vrijwilligerswerk

Handen uit de mouwen voor Aveleijn

Donderdag 4 juni gaan medewerkers van de afdeling Bedrijfsvoering en Ondersteuning van Brandweer Enschede een ochtend aan het werk bij AveleijnSDT te Losser. Er worden diverse klussen verricht en er is persoonlijke aandacht voor de bewoners.

Om een vooral nuttige invulling te geven aan het jaarlijkse uitje van de afdeling Bedrijfsvoering en Ondersteuning van Brandweer Enschede is besloten om contact te zoeken met de Stichting Present Enschede. Stichting Present koppelt groepen vrijwilligers die zich een dag voor een ander willen inzetten aan mensen die hulp goed kunnen gebruiken. Via contacten met maatschappelijke hulporganisaties weet Stichting Present waar de aangeboden hulp op dat moment zeer welkom is. Zo heeft Present de brandweer geholpen om geschikt vrijwilligerswerk te vinden bij AveleijnSDT.

Voor de 16 medewerkers van de brandweer betekent dit dat ze donderdagochtend bij drie locaties van AveleijnSDT in Losser klussen gaan verrichten. Zo wordt er geschilderd, een terras gelegd, de tuin gedaan en schoongemaakt. Bij de locatie aan de Hyacintstraat wordt een blusvoertuig ingezet om het gebouw schoon te spuiten en de ramen te wassen. Ook hebben de medewerkers van de brandweer persoonlijke aandacht voor de cliënten van AveleijnSDT. Er wordt met ze gefietst of gewoon een kopje koffie gedronken en uiteraard is een ritje in de brandweerauto mogelijk.

Geplaatst: 03 juni 2009.

4 juni 2009