Ingezonden persbericht


Woonstad Rotterdam kiest het financiële informatiesysteem CODA-Financials van Unit 4 Agresso
Persbericht

Nieuwegein, 4 juni 2009 - Woonstad Rotterdam heeft voor het financiële informatiesysteem van CODA, onderdeel van Unit 4 Agresso, gekozen. Woonstad Rotterdam maakt deel uit van de top vijf van Nederlandse woningcorporaties. De woningcorporatie heeft hiermee een oplossing voor de gehele financiële cyclus binnen de organisatie, inclusief verplichtingadministratie, (financiële) projectadministratie en activa-administratie. Hierdoor kan Woonstad Rotterdam haar financiën voortaan nog efficiënter en bedrijfsmatiger administreren.

Woonstad Rotterdam zocht een flexibel financieel systeem om gebruikersvriendelijke rapportages te kunnen maken. Voor de implementatie van CODA-Financials had de organisatie geen centraal systeem om alle financiële handelingen te stroomlijnen. Hierdoor namen de financiële processen meer tijd en kosten in beslag dan nodig. Met CODA-Financials kunnen de medewerkers van Woonstad Rotterdam nu vanuit één systeem op elk gewenst moment informatie opvragen en uitdraaien. Het systeem biedt daardoor volledige transparantie in de financiële informatievoorziening.

CODA levert in uiteenlopende branches oplossingen op het gebied van financiële software. De software biedt zowel grote als kleinere organisaties een vrij in te richten applicatie in nagenoeg elke infrastructuur. Het financiële pakket kan daardoor aan de organisatie blijvend worden aangepast. Mochten er na de implementatie binnen de organisatie veranderingen plaatsvinden zoals een fusie, overname of aanpassingen van waarderingsregels (IFRS), dan kan de applicatie eenvoudig worden aangepast.

Met de jarenlange financiële ervaring in de woningsector had CODA een streepje voor bij de selectie. Woonstad Rotterdam liet verschillende partijen hun financiële oplossing demonstreren. "De applicatie van CODA scoorde als beste in functionaliteit, flexibiliteit, transparantie en gebruikersvriendelijkheid", zegt Rengert de Gier, bestuurder Waarde, Finance & Facilities bij Woonstad Rotterdam. "Dit zijn voor ons de belangrijkste eisen waaraan een applicatie moet voldoen". Bovendien heeft CODA een voorgedefinieerde basisinrichting (Template Woningcorporaties) ontwikkeld waardoor de implementatie aanzienlijk sneller kan worden uitgevoerd.Samen met de kennis die CODA over onze branche in huis heeft, is dat de reden geweest dat we voor CODA-Financials hebben gekozen."

"We merken dat steeds meer bedrijven beseffen dat het belangrijk is om een flexibele applicatie te hebben die ook na de implementatie eenvoudig kan worden aangepast", zegt Marc de Vries, Sales Manager Zorg en Woningcorporaties bij CODA. "Zeker in deze tijden merken we dat bedrijven en organisaties hier steeds meer waarde aan hechten."

(369 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Woonstad Rotterdam

Woonstad Rotterdam is een stadscorporatie met meer dan 50.000 woningen aan beide zijden van de Maas. Het is ontstaan op 1 augustus 2007 uit een fusie tussen het Woningbedrijf Rotterdam en de Nieuwe Unie. Met 50.000 vhe's (verhuurbare eenheden) staat de corporatie op nummer 5 van de 440 corporaties in Nederland.

Over Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 14 Europese landen, vijf landen buiten Europa en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2008 een omzet van ¤ 394 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Unit 4 Agresso had aan het eind van eind 2008 3.537 medewerkers in dienst. De aandelen worden verhandeld op Euronext Amsterdam (Symbool: U4AGR).

CODA ontwikkelt en implementeert Financiële Management Systemen om organisaties te helpen met het stroomlijnen en automatiseren van hun financiële processen. Alle applicaties worden ondersteund door deskundige consultancy, trainingen en support en uitgevoerd door teams met ervaren boekhouders, business analisten en technisch specialisten. De CODA Group werd opgericht in de UK in 1979 en werkt met ruim 600 medewerkers en kantoren over de hele wereld aan lokale verkoop, service en support. 2.600 middelgrote en grote organisaties profiteren van CODA en optimaliseren de financiële functie binnen hun organisatie. CODA is onderdeel van Unit 4 Agresso NV.

Kijk voor meer informatie op: www.coda.nl