Gemeente Lingewaard


Op donderdag 4 juni vinden de Verkiezingen voor de Nederlandse leden voor het Europees Parlement plaats. Een aantal zaken verlopen dit maal anders dan u de afgelopen jaren gewend bent geweest. Zo is de vertrouwde stemcomputer van het toneel verdwenen en is het rode potlood weer terug van weggeweest. Daarnaast zijn er dit jaar stembureaus bijgekomen en verdwenen. U vindt hieronder een overzicht van de locaties waar u op 4 juni a.s. uw stem kunt gaan uitbrengen. Deze informatie vindt u overigens ook op de website www.lingewaard.nl en in de huis-aan-huis-folder die in de laatste week van mei verspreid wordt.

Waar vindt u de stembureaus?

Bemmel

- Cultureel centrum De Kinkel, van Ambestraat 1
- Verzorgingshuis Lidwina, Gouden Appel 120
- OBC Juniorcollege, Drieske 4

Huissen

- Verzorgingshuis Sancta Maria, Helmichstraat 22
- Zalencentrum De Valom, Karstraat 2

- Basisschool de Abacus, van Voorststraat 21
- Cultureel centrum De Brink, Brink 8

- Sint Antoniuskapel, Raadhuisplein 1

Gendt

- Zalencentrum Boerstal, Nijmeegsestraat 6

- Cultureel centrum De Leemhof, Dorpstraat 1
- Zaal Tinneveld, Dorpstraat 58

Angeren
Dorpshuis, Emmastraat 23

Doornenburg
Cultureel centrum, Kerkstraat 3

Haalderen
Dorpshuis de Tichel, Kolkweg 5a

U kunt zoals u de afgelopen jaren al gewend was, uw stem uitbrengen in een stembureau naar keuze. Op uw stempas staat weliswaar het stembureau dat bij u in de buurt is gelegen, maar u kunt in alle genoemde stembureaus in uw gemeente terecht tussen 07.30 en 21.00 uur.

De stempas die nodig is om te stemmen is beter herkenbaar dan voorheen. De uitvoering is in kleur in plaats van zwart-wit en hij is tweemaal zo groot als bij voorgaande verkiezingen. Een voorbeeld hiervan is afgedrukt.

Stempas