Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindredacteur Holland Sport wint eerste NK Poker voor journalisten

Amsterdam, 4 juni 2009 - Geert-Jan Bron, eindredacteur van het VPRO-programma Holland Sport, heeft gisteren het eerste NK Poker voor journalisten op zijn naam geschreven. Hij ontving geen geldprijs, maar mag zich een jaar lang de beste pokerende journalist van Nederland noemen. Geert-Jan versloeg circa zeventig collega-journalisten. Het kampioenschap vond plaats op de Supperclub Cruise in Amsterdam. Vanwege het grote succes wil Potje Poker er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. De volgende editie staat gepland voor voorjaar 2010.

Poker wordt nog steeds gezien als een kaartspel voor mannen. Toch waagden ook enkele vrouwelijke journalisten zich in de poker-arena. Daarbij had ANP-redacteur Carin van Eenenaam de beste hand. Zij haalde de finale echter niet. Dat gold ook voor haar mannelijke collega-journalisten Chris van Nijnatten (chef voetbal AD) en 'jakhals' Eric Dijkstra. Aan het einde van de avond namen de volgende spelers (journalisten, special guests en BN'ers) plaats aan de finaletafel: Hugo Borst (AD, Potje Poker), Arno Vermeulen (NOS), Mark van den Heuvel (Sportweek), Frank Lammers (Potje Poker), Hessel Rippe (Omroep Brabant), Coen Brandhorst (AD), Justin Franssen (special guest Potje Poker), Dennis Mons (Spits) en de uiteindelijke winnaar Geert-Jan Bron (Holland Sport).

Poker blijkt populair onder journalisten en BN'ers Organisator Potje Poker toonde zich zeer tevreden over de prestaties van alle deelnemers. "Blijkbaar kunnen journalisten niet alleen schrijven, maar weten ze ook hoe ze iemand 'weg moeten spelen'. Pokeren blijkt sowieso populair onder journalisten. Zo stroomden de aanmeldingen na het versturen van de uitnodiging voor het toernooi snel bij ons binnen. Anderhalve week voor het toernooi zaten we al helemaal vol."

Naast journalisten waren enkele BN'ers aanwezig, waaronder Dennis van der Geest, Frank Lammers, Horace Cohen en Ruben van der Meer.

Kennismaken met ins en outs pokerspel
Volgens Potje Poker was het kampioenschap bedoeld om journalisten - waar nodig - beter kennis te laten maken met de ins en outs van het pokerspel. "Vandaar dat we begonnen met een clinic en masterclass, verzorgd door enkele pokerprofs. Daarna mochten ze het zelf proberen."

Meer informatie
Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.potjepoker.nl.

Fotobijschriften
Foto 1: groepsfoto van de laatste negen finalisten. Foto 2: winnaar van het NK Poker voor Journalisten, Geert-Jan Bron van Holland Sport, met zijn winnende hand en laatste chips.

Over Potje Poker
Potje Poker is een website van de Moneytainment Media Group Holding (MMGH ) met redactionele content over poker. Alle ins en outs, artikelen, tips en nieuws zijn te vinden op www.potjepoker.nl. Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om (onbetaald) het pokerspel te oefenen. Naast deze site maakt de MMGH nog andere redactionele websites op het gebied van poker en sportweddenschappen, waaronder www.betweters.nl.


Noot voor de redactie,