Ingezonden persbericht


SANDISK GEEFT NETBOOKS MEER OPSLAGRUIMTE

IN DE VORM VAN EENVOUDIGE, BETROUWBARE SDHC-KAART

De SanDisk Netbook SDHC-kaart beschikbaar in 8 of 16 GB, geeft netbookgebruikers meer opslagruimte, met behoud van gunstige prijzen en afmetingen

Hoorn, 4 juni 2009 - SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK) kondigt vandaag de SanDisk Netbook SDHC(TM) verwijderbare flashgeheugenkaart aan. Deze biedt consumenten een eenvoudige en betaalbare manier om de opslagcapaciteit van hun netbooks aanzienlijk te vergroten. Consumenten kunnen de SanDisk Netbook SDHC-kaart heel eenvoudig in het kaartslot van de netbook plaatsen en zo onmiddellijk capaciteit toevoegen. Dit product is een uitbreiding op de eerder aangekondigde volgende-generatie SanDisk® pSSD(TM) productreeks. Deze dienen als 'drop-in' vervanging voor hard disk drives (HDD's) in netbooks.

De SanDisk Netbook SDHC-kaart biedt consumenten de mogelijkheid om de opslagcapaciteit van de netbook te vergroten met 8 of 16 gigabytes1 (GB). In de praktijk betekent dit een verdubbeling vergeleken met de opslagruimte die wordt geboden door de meeste Solid-State Drive (SSD) aangedreven netbookmodellen. De kaart bevindt zich in de netbook. Dit vermindert de kans op schade tijdens mobiel gebruik van de netbook.

Netbooks zijn kleine, voordelige, lichtgewicht notebook computers. Ze bieden gebruikers op een bijzonder draagbare wijze toegang tot het Internet en e-mail en Instant Messaging. Bovendien bieden netbooks hun gebruikers een manier om onderweg te genieten van muziek en video's. Ondanks hun groeiende populariteit is opslag bij veel netbookmodellen een beperkende factor. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel opslagruimte tekort komen, zonder veel opties om het geheugen uit te breiden.

"SanDisk richt zich op het aanbieden van flashgeheugenproducten die de best mogelijke consumentenbeleving creëren," zegt Eric Bone, vice president retail product marketing bij SanDisk. "Onze Netbook SDHC-kaart helpt consumenten het meeste uit hun netbooks te halen door de opslagcapaciteit te vergroten. Ook bieden wij hen hiermee een betrouwbaar middel om gegevens over te zetten van de netbook naar een verwisselbaar opslagapparaat of een andere PC."

Prijzen en beschikbaarheid

De SanDisk Netbook SDHC-kaart is vanaf heden beschikbaar via shop.sandisk.com. De 8GB kaart heeft een adviesprijs van $39.99 en de 16GB kaart heeft een winkeladviesprijs van $79.99. De kaart wordt geleverd met een 5-jarige beperkte garantie.

Behalve de Netbook SDHC-kaart biedt SanDisk een uitgebreid SSD-productportfolio voor de netbook- en notebookmarkten. SanDisk pSSD drives combineren capaciteit, prestaties, gewicht, prijs en power. Hiermee voldoen ze bij uitstek aan de behoeften van ontwerpers, fabrikanten en gebruikers van netbooks. SanDisk G3 SSD's zijn ontwikkeld als 'drop-in' vervangingen voor HDD's in notebooks. Dit biedt gebruikers een gemakkelijke upgrade naar marktleidende prestaties tegen een betaalbare prijs.

OVER SANDISK

SanDisk Corporation, uitvinder en 's werelds grootste leverancier van flashgeheugenkaarten, is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugen - van onderzoek, fabricage en productontwerp tot verbruikermerken en detailhandeldistributie. De productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten voor mobiele telefoons, digitale camera's en camcorders; digitale audio-/video-spelers; USB-flashstations voor de particuliere en zakelijke markt; geïntegreerd geheugen voor draagbare apparaten en vaste stations voor computers. SanDisk (sandisk.nl/corporate), gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten.

1 1 gigabyte (GB) = 1 miljard bytes

SanDisk en het SanDisk-logo zijn handelsmerken van SanDisk Corporation, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. SanDisk pSSD is een handelsmerk van SanDisk Corporation. SDHC is een handelsmerk van SD-3C LLC. Overige hierboven genoemde merknamen zijn louter voor identificatie doeleinden en kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke houder(s).

Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen, waaronder verwachtingen over de introductie van nieuwe producten, toepassingen, prijsverlagingen, markten en klanten die zijn gebaseerd op onze huidige verwachtingen en derhalve een zeker risico en zekere onzekerheid inhouden omtrent de realisatie van die verwachtingen. Risicofactoren voor het niet uitkomen van deze verwachtingen zijn onder andere: de vraag naar onze producten zou langzamer kunnen groeien dan verwacht, of de producten zouden langzamer in nieuwe markten kunnen worden geaccepteerd dan wij hadden geanticipeerd, of wij zijn niet in de positie om de kosten van flashgeheugen te verlagen, of andere risico's die met een zekere regelmaat worden vermeld in de rapporten van onze Securities and Exchange Commission, waaronder maar niet beperkt tot Form 10-K en onze kwartaalrapporten over Form 10-Q. We hebben niet de intentie de informatie in dit persbericht later aan te passen.

###

Voor persinformatie kunt u zich wenden tot:
Liesbeth Kramer
Text 100 Public Relations
Tel: 020.530.43.49
E-mail: Liesbeth.kramer@text100.nl
Volg ons op Twitter: http://twitter.com/text100Holland If you would rather not receive future email messages from SanDisk, let us know by clicking here.SanDisk, van Diemenstraat 164 - 166, Amsterdam, N-H 1013 CN Netherlands