Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

McDonald's hoofdpartner van het Jeugdsportfonds

Amsterdam, 4 juni 2009 - Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van het Jeugdsportfonds in de Amsterdam Arena, is aangekondigd dat McDonald's hoofdpartner wordt van de organisatie. Het Jeugdsportfonds richt zich op kinderen die niet kunnen sporten, omdat daarvoor de financiële middelen thuis ontbreken. McDonald's vindt, net als het Jeugdsportfonds, dat ieder kind de gelegenheid moet hebben om te kunnen sporten en stelt daarom dit jaar een bedrag van 100.000 euro beschikbaar zodat kinderen lid kunnen worden van een sportvereniging.

De restaurantketen zal het Jeugdsportfonds daarnaast ondersteunen in het communicatiebeleid en worden er gezamenlijke projecten georganiseerd om de bekendheid van het fonds te vergroten en families op een leuke manier meer bij sport te betrekken.

Maatschappelijk commitment
McDonald's vindt als maatschappelijk betrokken organisatie een bewuste levensstijl van haar gasten belangrijk. Doordat de restaurantketen een grote en brede groep consumenten bereikt, kan McDonald's op dit gebied een nuttige maatschappelijke rol vervullen. Het bedrijf wil graag steun geven aan initiatieven die erop gericht zijn om mensen bewust te maken van het belang van een verantwoorde levensstijl. Als familierestaurant richt McDonald's zich daarbij speciaal op families en kinderen. Het partnership met het Jeugdsportfonds sluit hierbij volledig aan. Een ander initiatief op dit gebied is de samenwerking met de Stichting Kids in Balance.

Het Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds wil sport mogelijk maken voor kinderen in gezinnen waar daar onvoldoende financiële ruimte voor is. Het fonds betaalt voor deze kinderen het lidmaatschap van een sportclub en sportmaterialen, zodat zij toch kunnen sporten. In Nederland zijn in totaal ongeveer 400.000 kinderen die leven op het bestaansminimum..

Stichting Kids in Balance
De Stichting Kids in Balance heeft als doel kinderen te leren de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging. De stichting geeft workshops op basisscholen in Nederland om kinderen een gezonde, zelfbewuste levensstijl aan te leren.