Gemeente Assen


Assen genomineerd voor evenementenstad van het jaar

Assen, 14 mei 2009

Assen is genomineerd voor de prijs 'Evenementenstad van het jaar 2009'. Assen gaat daarmee de strijd aan met Almere, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Tijdens de prijsuitreiking op donderdag 4 juni wordt bekend gemaakt welke stad deze titel dit jaar mag dragen.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Assen met succes veel aandacht besteed aan evenementen. De WK Atletiek voor gehandicapten in 2006, GoChina! in 2008 en de start van de Vuelta eind augustus 2009 zijn daar voorbeelden van.

In de stad is het aantal evenementen en ook de verscheidenheid daarvan duidelijk toegenomen. Tal van organisatoren en instellingen hebben daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. Ook het TT Circuit levert met evenementen als o.a. TT, Truckstar Festival en WK Superbike een belangrijke bijdrage aan de levendigheid in Assen.

In 2001 zijn de Nationale Evenementenprijzen voor het eerst uitgereikt. De prijzen proberen met het beoordelen van evenementen en toekennen van prijzen een stimulans te zijn voor organisatoren en gemeenten.

Wethouder Henk van Hooft is erg blij met de nominatie: "Jarenlang hebben we flink geïnvesteerd in evenementen om de aantrekkelijkheid en levendigheid van de stad te verbeteren. Deze nominatie is de kroon op ons werk en dat van vele organisaties, bedrijven en instellingen in Assen."