Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Ook IJsselmonde heeft het voor mekaar

Welzijnsorganisaties openen deuren tijdens Wmo-dag op 6 juni

Op zaterdag 6 juni aanstaande wordt in bijna alle deelgemeenten van Rotterdam een Open Wmo dag georganiseerd. De Voor Mekaar Dag is de dag gedoopt. Alle deelnemende deelgemeenten en stedelijke diensten laten op deze dag in samenwerking met maatschappelijke organisaties activiteiten zien met meedoen van burgers als centraal thema. Deze open dag is één van de manieren om de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op een positieve en ludieke wijze onder de aandacht te brengen van de Rotterdammers.

Ook de deelgemeente IJsselmonde doet mee aan de Voor Mekaar Dag. Organisaties die hun deuren die dag voor belangstellenden open stellen zijn;de VraagWijzer, jongerenvoorziening Talenthouse, de LETS Ruilwinkel, Ramah-Ah, VitaliteitsWijzer, Motto (Meelevende Ondersteuning t.b.v. Thuiswonende Ouderen) en Vrouwenstudio Cleo Patria. Het inloopproject Upkar voor Hindoestaanse senioren draagt de Voor Mekaar Dag een warm hart toe maar doet niet mee omdat het project een week later een open dag houdt. Het project is gevestigd aan de Groen Tuin 1.

Filmpremière
Bij VraagWijzer vindt tijdens de Voor Mekaar Dag de première plaats van een promotiefilm van VraagWijzer IJsselmonde. Om 12.00 uur geeft dagelijks bestuurder Bram van Hemmen met de filmpremière het officiële startsein voor de Voor Mekaar Dag in IJsselmonde. De film duurt ongeveer tien minuten en is die dag vanaf 12.00 tot 16.00 uur te zien. Uiteraard kunnen bezoekers gedurende die tijd ook kennis maken met de VraagWijzer zelf en de medewerkers.

Adressen deelnemende organisaties op 6 juni:
VraagWijzer, Grote Hagen 88
Talenthouse, Pascalweg 31
Ramah-Ah, Koppeldijk 15
LETS Ruilwinkel, Kreileroord 222
Motto, Grote Hagen 88
Cleo Patria, Kerstendijk 1
VitaliteitsWijzer, Aristotelesstraat 6

meer over de Wmo