Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 20 mei 2009

The Opposites bij Party in the Park
Openingsfeest Juni Kunstmaand De Baarsjes

In één van de mooiste parken van Amsterdam gaat op zaterdag 6 juni de Juni Kunstmaand officieel van start met het unieke gratis festival 'Party in the Park'. Het Rembrandtpark wordt dan ingericht in een Paradeachtige sfeer met diverse tentjes met multi-culti food en een hoofdpodium. Tijdens dit evenement kan iedereen genieten van straattheater, muziek, lekkere drankjes en hapjes en leuke activiteiten.

Vanaf 14.00 uur vinden er allerlei activiteiten plaats in samenwerking met culturele organisaties uit De Baarsjes. De middag is speciaal voor ouders met kinderen, maar ook voor de bewoners van De Baarsjes die het gezellig vinden om mee te doen of te genieten van straattheater, kunst, dans en acrobatiek.

Sportbuurtwerk organiseert `s middags een Panna Knock Out toernooi. Verder is er een Craftymarkt met allerlei kraampjes waar ontwerpers, kunstenaars en andere creatieven hun zelfgemaakte producten laten zien en verkopen.

Een aantal activiteiten vindt plaats in samenwerking met Globalicious, een initiatief van Stichting Globalogical, en heeft als doelstelling zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de Millenniumdoelen. Jong en oud kunnen tijdens het middagprogramma bijvoorbeeld meedoen aan een eerlijke kledingquiz of een workshop oude materialen recyclen.

En als klapper op de vuurpijl, wordt het festival 's avonds afgesloten met optredens van: Brassband Harvey Lewis, ex-idol Eshan Naseri, Tribute to Bob Marley en The Opposites. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op: www.partyinthepark.nl

Programma

Van 14.00-19.00 uur:


- Craftymarkt

- Straattheater door Companie with balls en Paulo en Myka


- Breakdance demonstratie


- Panna knock out toernooi


- Capoeira demonstratie


- Taartjes maken met de Taartmeisjes


- Kinderworkshops `leven als een Indiaan'


- Acrobatiek door Olympia Circus


- Funkomatic streetdance demo


- Schilderen met kunstenaars


- Springkussen, zweefmolen voor de kinderen


- Interactief computerspel over schoon drinkwater


- Stop de Derde Wereld Kwis

Van 18.30 tot 22.00 uur:


- Craftymarkt

- Brassband Harvey Lewis

- A Tribute to Bob Marley

- ex-idol Eshan Naseri

- The Opposites