Holland Symfonia sluit seizoen af met Zomersymfonia: Vive la France!

25/05/2009 09:52

Holland Symfonia

Holland Symfonia brengt muziek van Franse bodem.

Als amuse voor de zomervakantie brengt Holland Symfonia op 6 en 7 juni in de Haarlemse Philharmonie een weekend lang muziek uit favoriet vakantieland Frankrijk.

Op zaterdag 6 juni staat het orkest onder leiding van vaste gastdirigent Boris Gruzin en speelt het laatromantische en impressionistische werken van de Franse meesters Saint-Saëns, Berlioz, Ravel en Debussy. Mezzosopraan Marianna Tarasova is te beluisteren in 'La mort de Cléop(aa)tre' van Berlioz en 'Shéhérazade' van Ravel. Voorafgaand aan dit concert verzorgt musicoloog Kees Wisse een gratis toegankelijke inleiding.

Op zondag 7 juni staat chef-dirigent Otto Tausk op de bok. De Nederlandse mezzosopraan Tania Kross zingt onder andere enkele aria's uit 'Samson et Dalila' van Saint-Saëns. Met de 'Boléro', het meesterwerk van Ravel, sluit Holland Symfonia zowel 'Zomersymfonia' als zijn symfonische seizoen af.

Concertdata:

Zaterdag 6 juni 2009, 20.15 uur, Philharmonie Haarlem (inleiding om 19.15 uur);

zondag 7 juni 2009, 14.30 uur, Philharmonie Haarlem.

Programmaoverzicht beknopt:

Werken zaterdag 6 juni: Phaéton, symfonisch gedicht van Camille Saint-Saëns; La mort de Cléop(aa)tre voor mezzosopraan en orkest van Hector Berlioz; Shéhérazade voor mezzosopraan en orkest van Maurice Ravel; La mer van Claude Debussy. Met vaste gastdirigent Boris Gruzin en mezzosopraan Marianna Tarasova.

Werken zondag 7 juni: La valse van Maurice Ravel; Uit Les Huguenots: Nobles Seigneurs van Giacomo Meyerbeer; Uit Benvenuto Cellini: Tra la la la la (Mais qu'ais-je donc ?) van Hector Berlioz; Danse Macabre voor orkest, Uit Samson et Dalila: Printemps qui commence en Amour! Viens aider van Camille Saint-Saëns; Boléro van Maurice Ravel. Met chef-dirigent Otto Tausk en mezzosopraan Tania Kross.

// EINDE PERSBERICHT //





http://www.hollandsymfonia.com