Friese waterschappen

Harlingen

6 juni open dag bouw waterkering Harlingen

maandag, 25 mei 2009

Zaterdag 6 juni 2009 kan iedereen van dichtbij zien hoe de waterkering in Harlingen wordt vernieuwd. Aannemingscombinatie Van den Herik/Jansma organiseert samen met Wetterskip Fryslân en de gemeente Harlingen van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in en bij het informatiecentrum op de Nieuwe Willemskade (vlakbij de Vluchthaven). De toegang is gratis.

Bezoekers krijgen in het informatiecentrum uitgebreide informatie over de werkzaamheden en een gratis consumptie. Daarnaast is het mogelijk een uitgezette route langs de werkzaamheden te volgen. Tijdens deze route vertellen betrokken partijen op welke manier zij aan de waterkering werken. Er zijn ook demonstraties mechanisch bestraten en steenzetwerk. Auto's kunnen gratis worden geparkeerd op de parkeerplaats aan het begin van de Willemshaven (tegenover de Aldi) of op de parkeerplaats bij de Waddenhal aan de Westerzeedijk. Er zijn fietsenrekken bij het informatiecentrum.

Kaartje

I = Informatiecentrum, P = Parkeerplaatsen

Wetterskip Fryslân verbetert het zuidelijke deel van de waterkering in Harlingen. Het gaat om het deel vanaf de keersluis tot de spoorwegcoupure, de Westerzeedijk, de Zuiderpier en de Noorderpier. Dit is nodig omdat de kering niet meer aan de wettelijke eisen voldoet. Het is de bedoeling dat Harlingen ook in de toekomst veilig blijft voor inwoners en bezoekers. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2010.

De open dag in Harlingen wordt georganiseerd als onderdeel van `de dag van de bouw'. In het hele land zijn op 6 juni verschillende bouwlocaties geopend voor het publiek. Meer informatie staat op www.dagvandebouw.nl